Седма сила без крила

Шифра производа: 30091
Седма сила без крила
Број страна / Повез / Писмо:
185 / Броширан / Латиница
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-89341-16-4
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1.000,00 дин.Цена са попустом: 800,00 дин.

Упућујем читаоца на читање Додеровићеве Седме силе без крила, саткане из многих Додеровићевих бележница, сентименталног сећања на значајне и важне људе из историје нишког новинарства, сећања на довијање и муку да се добију ексклузивни интервјуи чак и на опасним местима где се ратовало и гинуло, од сопственог искуства када се сударао са вечитом политичком самовољом (и у оном социјализму и у овом капитализму)… Причитаће читалац и то како је Додеровић постао угледни новинар аустралијског државног СБС радија још пре четврт века… Нећу препричавати прочитано, јер свако препричавање умањује, поједностављује вредност и лепоту изворног рукописа. Прочитао сам рукопис Додеровићеве књиге два пута. Због њене изазовности која је побудила моју радозналост. То је моја препорука читаоцу.

Ђ. Ј.

 

У ситуацијама када би отишао на одмор или на службени пут и напред би давао број телефона у хотелу а у неколико наврата извештај је давао из болничког кревета. Кад бих рекла да то није неопходно већ да се брине за здравље, он би само рекао да то није ни најмањи проблем, да му је у болници ионако досадно па да је рад добар начин да одагна непотрбна размишљања – а и људи очекују да чују шта се дешава. Са друге стране наши слушаоци нису крили своје симпатије па би нас често током сусрета у заједници питали детаљније о нашем дописнику из Ниша и говорили да га радо слушају, да бира интересантне теме и захваљивали се.

 

Б. Р.

Милорад Додеровић

Милорад Додеровић рођен је 1953. године у селу Маровац, општина Медвеђа, Србија.

Од 1974. године живи и ради у Нишу. Четири деценије се професионално бави новинарством, а од 1994. године је стални акредитовани дописник програм на српском језику аустралијског државног СБС радија. Као члан Управе и Извршног одбора Удружења новинара Србије (УНС) изузетно је активан у борби за слободу медија и бољи положај новинара.

Током новинарске каријере објављивао своје текстове у југословенским и српским новинама и часописима. Дванаест година у нишким Народним новинама био је политички коментатор и уредник у ДЕСК-у и извештач из савезног и републичког парламента. Један је од оснивача Локалног антрикорупцијског форума (ЛАФ) у Нишу.

Свој први роман „Хоџина кћи” објавио је 2018. године у издању Удружења писаца „Седмица” из Франкфурта и нишке агенције Свици.

Будите први који ће написати рецензију “Седма сила без крила”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.