fbpx
Моја корпа (0)
 • Нема производа у корпи.

Приватност и услови куповине

Приватност и услови куповине

У име ИЗДАВАЧКЕ КУЋЕ ПРОМЕТЕЈ НОВИ САД обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени ИК ПРОМЕТЕЈ (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

1. ЦЕНЕ ПРОИЗВОДА

 • Све наведене цене на нашем сајту су приказане са урачунатим ПДВ-ом.
 • Све акцијске понуде током године важе искључиво за поруџбине физичких лица.

2. ИЗЈАВА О КОНВЕРЗИЈИ

Сва плаћања бити ће извршена у српској валути динара (РСД). Износ Ваше платне картице ће рачун бити задужен за одговарајући износ у Еурима према српском динару према важећем курсу Народне банке Србије. Приликом одобревања средстава на Вашој платној картици, исти износ је конвертован у Вашу локалну валуту према курсу Удружења платних картица. Као резултат ове конверзије постоји могућност мање разлике у односу на цену наведену на нашој wеб страници.

3. ДОСТАВА РОБЕ

За купце из Србије

Платном картицом – достава курирском службом;
Трошкови доставе: 200 динара

 • уплатом на рачун – новац нам уплаћујете на наш текући рачун а ми вама потом шаљемо наручене артикле истог дана по приспећу уплате;
  трошкови доставе: 200 динара
 • поузећем – Наручене артикле добијате на кућну адресу, а трошкове наруџбине плаћате поштару;
  трошкови доставе: 200 динара
 • за поруџбине у вредности од 3.000 динара и више, испорука је бесплатна на територији Србије
 • рок за испоруку је 3 дана

За купце из иностранства

За поруџбине у вредности:

 • до 2.000 динара – трошкови доставе: 2.000 динара
 • од 2.000 до 4.000 динара – трошкови доставе: 3.000 динара
 • од 4.000 до 8.000 динара – трошкови доставе: 4.000 динара
 • од 8.000 до 15.000 динара – трошкови доставе: 6.000 динара
 • од 15.000 до 20.000 динара – трошкови доставе: 10.000 динара
 • веће од 20.000 динара – трошкови доставе: 12.000 динара

4. ПОЛИТИКА РЕКЛАМАЦИЈЕ И ПОВРАЋАЈ РОБЕ

Рекламације се могу поднети у случају када је испоручени производ оштећен, некомплетан или не одговара наруџбини.
Рекламације слати на prodaja@prometej.co.rs. Након што примимо вашу рекламацију она ће бити размотрена а у року од три радна дана купац ће бити обавештен о исходу рекламационог процеса.

Повраћај робе се користи искључиво у случају рекламације. Уколико је роба плаћена картицом путем интернета, ИЗДАВАЧКА КУЋА ПРОМЕТЕЈ НОВИ САД је у обавези да повраћај врши искључиво преко ВИСА, ЕЦ/МЦ и Маестро метода плаћања. Прометеј гарантује повраћај новца купцу сходно исходу рекламационог процеса.

5. КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

Све информације у вези са наруџбином али и у случају рекламације или отказа наруџбине можете добити путем мејла prodaja@prometej.co.rs или бесплатним позивом на број 0800 323 323 радним данима од 7 до 15 часова.

6. ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ КОРИСНИКА

Издавачка кућа ПРОМЕТЕЈ се обавезује да ће чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла.

 • Лични подаци

Лични подаци подразумевају било коју информацију која се односи на идентификацију или могућу препознатљивост физичког лица. Могућа препознатљивост физичког лица, подразумева да се лице може идентификовати, директно или индиректно, поготово уз навођење идентификације као што је имејл адреса и слично.

Ако сте посетилац сајта, одређени подаци се прикупљају аутоматски, као што су IP адреса, регија или уопштена локација где је компјутер или уређај корисника приступио интернету, тип претраживача, оперативни систем или друга информација о коришћењу наше апликације, укључујући и историју страница које је корисник посетио.

Подаци нису лични ако се не могу повезати са одређеном особом, као нпр. статистички подаци које прикупљамо о укупној посети одређене странице на сајту или у апликацији и ти подаци не могу директно да упућују на корисника као особу.

 • Наше обавезе у очувању приватности корисника

ПРОМЕТЕЈ се залаже за очување принципа приватности у сакупљању, коришћењу и заштити корисничких информација. У складу са овим начелима:

– Омогућавамо избор на који начин ће се подаци користити у маркетиншке сврхе
– Обезбеђујемо могућност ажурирања или промене података
– Ограничавамо доступност ваших информација
– Омогућавамо контакт у вези са питањима која су везана за заштиту приватности.

ПРОМЕТЕЈ високо цени однос који има са својим купцима и одговорно је посвећен управљању информацијама о корисницима. Велика пажња је усмерена ка чувању личних информација, у складу са важећим прописима о заштити података о личности, интерним стандардима и праксом.

ПРОМЕТЕЈ не продаје и не изнајмљује ваше личне податке трећим лицима. Ваше личне информације могу бити прослеђене нашим повезаним лицима ради вођења заједничке евиденције у виду побољшања нашег пословања као и финансијским институцијама ради омогућавања вршења куповине.

 • Типови прикупљаних информација

Информације које ПРОМЕТЕЈ може прикупљати јесу:

– Ваше контакт информације (име, презиме, поштанска и е-маил адреса, број телефона)
– Информације за наплату и испоруку (адреса за испоруку)
– Информације личног избора (листа жељених производа, коментари о понуђеним производима…)

 • Прикупљање информација

У току куповине или током коришћења наших сервиса или услуга, можемо вам затражити ваше личне информације. То се може десити у следећим случајевима:

– Приликом онлајн регистрације корисничког налога
– При куповини производа
– Коришћењем неког сервиса или услуге
– При достави
– Учествовањем у наградним играма, поклонима, анкетама
– Успостављањем контакта преко интернет страница
– Учествовањем у другим активностима које организујемо

 • Које информације прикупљамо

ПРОМЕТЕЈ прикупља податке корисника, који могу да укључе личне информације, а то су:

– имејл адреса
– IP адреса сваког појединачног приступа сервисима
– Време креирања налога
– Време модификације / мењања података
– Време последњег приступа
– Информације о куповини издања

PROMETEJ прикупља личне информације од корисника само ако корисник добровољно достави те информације. Корисници увек могу одбити да пруже идентификационе информације и у тим случајевима могу бити ускраћени за неке податке или активности.

 • У које сврхе користимо информације које смо прикупили

ПРОМЕТЕЈ може прикупљати и користити личне податке корисника да би:

– Испоручио књиге и остале производе које сте купили
– Верификовао приступ заштићеном садржају и информацијама са налога
– Одредио да ли су испуњени минимални системски захтеви
– Понудио надоградњу
– Прикупио збирне статистичке податке о коришћењу сајта, укључујући интернет комуникацију и навике читања
– Побољшао своје услуге – информације које прикупљамо нам помажу да ефикасније одговоримо на захтеве корисника приликом куповине издања.
– Персонализовао искуства корисника
– Можемо користити повратне информације које наведете за побољшање наших производа и услуга
– Покренуо промоције, истраживања или друге функције – Слање информација корисницима који су пристали да их приме (Нењслеттер)

– Слао периодичне поруке – ПРОМЕТЕЈ може да пошаље новим корисницима поруку добродошлице, поруку која потврђује куповину преко сајта или поруку потврде о променама на налогу.

Ако у било ком тренутку корисник жели да се одјави од пријема будућих е-порука, потребно је да са имејл адресе којом је корисник пријављен на обавештења, пошаље имејл на адресу prodaja@prometej.co.rs.

 • Прикупљање информације о другим или од других особа

Уколико нам доставите информацију о другим особама или ако друге особе доставе информације о вама, те информације ће бити коришћене стриктно у сврхе за које су и достављене. Као пример овог типа информација можемо да наведемо адресу пријатеља на коју ће бити достављена поруџбина.

 • Прослеђивање личних информација

ПРОМЕТЕЈ не продаје и не изнајмљује ваше личне податке трећим лицима.

 • Типови обавештења корисницима:

– Огласи
– Њузлетери
– Поштанска писма
– Каталози
– Телефонски позиви

 • Могућност неприхватања маркетиншких активности

Купац у сваком тренутку може одустати од примања будућих маркетиншких обавештења са нашег сајта.

За престанак примања маркетиншких обавештења, молимо вас да предузмете неку од следећих опција:

– Следите упутства за одјаву у примљеним маркетиншким обавештењима која су послата са наше стране
– Путем слања имејла на адресу prodaja@prometej.co.rs са насловом „Одјава“
– Путем поштанске адресе:

ПРОМЕТЕЈ ДОО
Светозара Милетића 16
21000 Нови Сад

При слању имејла или поштанског писма, молимо вас да упишете своје пуно име и презиме, адресу, број телефона, имејл адресу и да прецизно назначите који тип маркетиншког оглашавања (имејл, директна поштанска писма или телефонске позиве) не желите да добијате. На тај начин ће бити осигурана ваша идентификација у нашем систему како бисмо успешно процесуирали ваш захтев.

Молимо вас да имате у виду да због обраде података, поштанских и системских рокова, ова процедура може потрајати 10 радних дана за имејл поруке и 6 недеља за директно слање поште. Док ова промена не ступи на снагу, могуће је да ћете у том периоду и даље добијати наша маркетиншка обавештења.

Такође треба нотирати да и када се одјавите од пријема маркетиншких обавештења, могуће је да ћете и даље добијати пословна обавештења као што су потврде о наручивању робе, информације о повраћају робе, или остала обавештења која се тичу нашег предузећа.

 • Лице одређено за заштиту података о личности

Интерним актом о заштити података о личности ПРОМЕТЕЈ је именовао Корану Боровић као лице за заштиту података о личности. За све додатане информације у вези са питањима заштите података о личности можете је контактирати директно мејлом на адресу: prodaja@prometej.co.rs или телефоном на број 021/6616-018, локал 107.

Лице одређено за заштиту података о личности извршава своје обавезе прописане чланом 58. Закона о заштити података о личности (“Сл.гласник РС” бр. 87/2018 од 13.11.2018.) што између осталог подразумева информисање и давање мишљења Поверенику и његовим запосленима о законским обавезама које имају у вези са заштитом података о личности.

Лице за заштиту података о личности не даје правне савете другим руковаоцима и другим физичким лицима која нису запослена у ПРОМЕТЕЈУ.

7. ЗАШТИТА ПОВЕРЉИВИХ ПОДАТАКА О ТРАНСАКЦИЈИ

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом ССЛ протокола и ПКИ система, као тренутно најсавременије криптографске технологије. Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Банца Интеса ад Београд, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

8. ПРОДАЈА НА РАТЕ*

ИК Прометеј својим купцима омогућава куповину књига на рате. Одобравамо куповину на рате свих књига чије је цена са урачунатим попустом већа од 2.000 динара, без камате! Најмањи износ рате је 1.000 динара, а максималан број месечних рата је 10. Прву рату купац плаћа приликом преузимања књига. Обавезно је потписивање уговора о куповини на рате.

За поручивање књига на рате контактирајте нас путем мејла prodaja@prometej.co.rs или бесплатним позивом на број 0800 323 323 или на број 021/422-245.
*продаја на рате важи искључиво за купце – физичка лица

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.