fbpx
Моја корпа (0)
 • Нема производа у корпи.

Приватност и услови куповине

Приватност и услови куповине

У име ИЗДАВАЧКЕ КУЋЕ ПРОМЕТЕЈ НОВИ САД обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени ИК ПРОМЕТЕЈ (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

1. ЦЕНЕ ПРОИЗВОДА

 • Све наведене цене на нашем сајту су приказане са урачунатим ПДВ-ом.
 • Све акцијске понуде током године важе искључиво за поруџбине физичких лица.

2. ИЗЈАВА О КОНВЕРЗИЈИ

Сва плаћања бити ће извршена у српској валути динара (РСД). Износ Ваше платне картице ће рачун бити задужен за одговарајући износ у Еурима према српском динару према важећем курсу Народне банке Србије. Приликом одобревања средстава на Вашој платној картици, исти износ је конвертован у Вашу локалну валуту према курсу Удружења платних картица. Као резултат ове конверзије постоји могућност мање разлике у односу на цену наведену на нашој wеб страници.

3. ДОСТАВА РОБЕ

За купце из Србије

Платном картицом – достава курирском службом;
Трошкови доставе: 200 динара

 • уплатом на рачун – новац нам уплаћујете на наш текући рачун а ми вама потом шаљемо наручене артикле истог дана по приспећу уплате;
  трошкови доставе: 200 динара
 • поузећем – Наручене артикле добијате на кућну адресу, а трошкове наруџбине плаћате поштару;
  трошкови доставе: 200 динара
 • за поруџбине у вредности од 3.000 динара и више, испорука је бесплатна на територији Србије
 • рок за испоруку је 3 дана

За купце из иностранства

За поруџбине у вредности:

 • до 2.000 динара – трошкови доставе: 2.000 динара
 • од 2.000 до 4.000 динара – трошкови доставе: 3.000 динара
 • од 4.000 до 8.000 динара – трошкови доставе: 4.000 динара
 • од 8.000 до 15.000 динара – трошкови доставе: 6.000 динара
 • од 15.000 до 20.000 динара – трошкови доставе: 10.000 динара
 • веће од 20.000 динара – трошкови доставе: 12.000 динара

4. ПОЛИТИКА РЕКЛАМАЦИЈЕ И ПОВРАЋАЈ РОБЕ

Рекламације се могу поднети у случају када је испоручени производ оштећен, некомплетан или не одговара наруџбини.
Рекламације слати на prodaja@prometej.co.rs. Након што примимо вашу рекламацију она ће бити размотрена а у року од три радна дана купац ће бити обавештен о исходу рекламационог процеса.

Повраћај робе се користи искључиво у случају рекламације. Уколико је роба плаћена картицом путем интернета, ИЗДАВАЧКА КУЋА ПРОМЕТЕЈ НОВИ САД је у обавези да повраћај врши искључиво преко ВИСА, ЕЦ/МЦ и Маестро метода плаћања. Прометеј гарантује повраћај новца купцу сходно исходу рекламационог процеса.

5. КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

Све информације у вези са наруџбином али и у случају рекламације или отказа наруџбине можете добити путем мејла prodaja@prometej.co.rs или бесплатним позивом на број 0800 323 323 радним данима од 7 до 15 часова.

6. ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ КОРИСНИКА

Издавачка кућа ПРОМЕТЕЈ се обавезује да ће чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла.

7. ЗАШТИТА ПОВЕРЉИВИХ ПОДАТАКА О ТРАНСАКЦИЈИ

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом ССЛ протокола и ПКИ система, као тренутно најсавременије криптографске технологије. Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Банца Интеса ад Београд, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

8. ПРОДАЈА НА РАТЕ*

ИК Прометеј својим купцима омогућава куповину књига на рате. Одобравамо куповину на рате свих књига чије је цена са урачунатим попустом већа од 2.000 динара, без камате! Најмањи износ рате је 1.000 динара, а максималан број месечних рата је 10. Прву рату купац плаћа приликом преузимања књига.

Обавезно је достављање копије личне карте.

За поручивање књига на рате контактирајте нас путем мејла prodaja@prometej.co.rs или бесплатним позивом на број 0800 323 323 или на број 021/422-245.
*продаја на рате важи искључиво за купце – физичка лица

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.