Век и по новосадског предшколства

Шифра производа: 29777
Век и по новосадског предшколства
Број страна / Повез / Писмо:
409 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1263-9
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1.100,00 дин.Цена са попустом: 880,00 дин.

Нема на залихама

Монографија је својеврсни водич кроз историју предшколског васпитања, његову друштвено-економску и политичку условљеност. Обимну архивску грађу и документацију аутор је систематизовао и презентовао почев од настанка прве установе за чување мале деце (1867. године) до данас. Карактеристике и специфичности сваке од њих идентификоване су кроз поједине етапе. На тај начин читалац има целовит увид у развој новосадског предшколства.

Наведена библиографија и прилози на крају монографије чине изузетан ресурс значајан за даља истраживања у овој области педагогије.

Према изабраној теми, структури, постављеној концепцији и примењеним системским присупом предшколском васпитању и образовању, овај рукопис представља теоријски и методолошки веома добро утемељену истраживачку студију, коју са правом можемо сврстати у капитална дела националне историје педагогије. Исто тако, публикација се појављује у актуелном тренутку критичког преиспитивања васпитно-образовне праксе и даје снажан подстицај креирању нове образовне политике према европским стандардима. Стога је препоручујем и надам се да ће допринети потпунијем разумевању бројних значајних питања наше педагошке науке.

Проф. др Снежана Бабић-Кекез

Пред нама је не само историјат предшколске установе, већ историјат развоја идеје о социјализацији деце и њиховом постепеном укључивању и припреми за животно осамостаљивање. Истовремено је и сведочанство о историјским, друштвеним, економским, политичким и другим приликама које су пратиле оснивање прве овакве установе на територији Града Новог Сада, почев од друге половине 19. века све до данашњих дана.

Уз захвалност аутору за изузетан прегалачки рад у бављењу овом темом, изузетну посвећеност истраживању и представљању новосадске предшколске установе, чији је у једном периоду био и директор, те могао да види, чује и осети откуцаје исте лично, препоручујем ову књигу за издавање, штампање, и упознавање и шире јавности са драгуљем који имамо у свом граду, а често га, нажалост, нисмо свесни.

доц. др Драгана Ћорић

Правни факулет Универзитета у Новом Саду

Ристо Прентовић

Будите први који ће написати рецензију “Век и по новосадског предшколства”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.