РАЦИЈА – III масовних злочина

Шифра производа: 27172
РАЦИЈА – III масовних злочина
Број страна / Повез / Писмо:
466 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 21 × 29 cm
ИСБН: 978-86-515-0319-4
Година издавања: 2009.
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, Мало историјско друштво Нови Сад – Станко Димић

Цена: 2,400.00 RSDЦена са попустом: 1,440.00 RSD

ЗЛОЧИНИ ОКУПАТОРА И ЊИХОВИХ ПОМАГАЧА У ВОЈВОДИНИ

Значај овог дела је превасходно у томе што доноси до сада непубликовану грађу о масовним злочинима према Србима и Јеврејима и персонализује и жртве и злочинце. Извор је Елаборат Покрајинске комисије за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача у Војводини из Архивске збирке Музеја Војводине. Рецензенти издања су академик Чедомир Попов и музејски саветник Звонимир Голубовић, а пројекат је делимично финансиран средствима Градске управе за културу Новог Сада.

 

Књига је формата А/4, има 486 страна, шивено у тврдом повезу. У додатку, у књизи, налази се фотоалбум Рација који је, такође, до сада необјављен. У наставку се налазе и фотографије са више досадашњих комеморација на Кеју жртава рације, па тако и из 2007. када је на меморацији говорио др Ефраим Зуроф,  директор Центра Симон Визентал.

др Драго Његован

Драго Његован (1955, Лукавице), музејски саветник, виши научни сарадник, доктор наука. Гимназију друштвеног смера завршио је 1973. године. На Факултету политичких наука дипломирао је 1978, магистрирао 1984. и докторирао 2004. године. Од 1992. ради као кустос за политичку и привредну историју Војводине, а од 2000. као виши кустос. Тренутно је задужен за Збирку плаката Музеја Војводине. Истраживачки рад углавном реализује у Архивској збирци Музеја Војводине и сличним збиркама других установа. У оквиру истраживачког и изложбеног рада у Музеју Војводине објавио је више књига, каталога и чланака, а сарађивао је на пројектима Енциклопедије Новог Сада, Српског биографског речника Матице српске, Српске енциклопедије, Одељења за друштвене науке Матице српске и пројектима Српске академије наука и уметности, укључив и Огранак САНУ у Новом Саду. Члан је Уредништва Зборника Матице српске за друштвене науке. Радови су му првођени и објављивани на енглеском, француском, мађарском, бугарском, румунском, словачкоми украјинском језику. Учествовао је на више међународних стручних и научних скупова, поводом који су му објављени радови.

 

Будите први који ће написати рецензију “РАЦИЈА – III масовних злочина”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.