Откуд стиже облак градоносни

Шифра производа: 30138
Откуд стиже облак градоносни
Број страна / Повез / Писмо:
240 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1615-6
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 990.00 RSDЦена са попустом: 594.00 RSD

Откуд стиже облак градоносни је збирка прича исписаних како су надирале као сновиђења, као поука животу и смрти, као истина. Почиње са басном о змији и дечаку, наставља се казивањем о ратном санитету, времену Титових пионира, комуниста и југословенског социјализма. О контроли Срба у Хрватској и Босни у ситуацијама када наши људи долазе на годишњи одмор из дијаспоре. Третирани су као странци, које треба или опљачкати или мрзети. Та мржња навлачи помисао на нови рат, не само на Балкану већ и у читавом свету, у коме се моћни обрачунавају са немоћнима и малима.

Говори о периоду физичког и менталног сазревања, о интелектуалцима младе крви, који надилазе своје професоре и њихово време и најављују будућност. Повезује бившу и распаднуту Југославију причом о Босни и Уни, о отетој кући и неугашеној породици.

 

Др Марко Лопушина

Михаило Петра Вукас

Миахило Петра Вукас је рођен у Нишу 1939. године у Нишу. Основну школу је похађао у Браљини и Витошевцу, селима у општини Ражањ. Гимназију и нижу музичку школу (одсек виолина) завршио у Земуну. Дипломирао на Медицинском факултету у Београду. Специјализацију Опште медицине, Опште и Торакалне хирургије завршио у Шведској.  Докторирао на Универзитету у Гетеборгу.

Аутор је десетине књига и носилац бројних признања.

Будите први који ће написати рецензију “Откуд стиже облак градоносни”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.