Младен – Балкан 1943–1947 ПРЕЖИВЕТИ

Шифра производа: 30201
Младен – Балкан 1943–1947 ПРЕЖИВЕТИ
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
284 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1684-2
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 900.00 RSDЦена са попустом: 540.00 RSD

Вукасов Младен, датиран доживљајем ратним, у оквирима свих предела где га је аутор довео, истинито и смело дозива доброту. Поменимо да се и у овом делу показала Вукасова љубав ка природи, свака шума његов је завичај, а описи му дана и ноћи, сусрети људи и животиња итекако поседују моћ животног, аутентичног треперења.

Има у овом делу које прича о животу и смрти нешто од исконске горчине и патње човекове, срећемо вековни напор српског човека да спаси себе и властити народ од затирања. Али оно што књизи даје неку чудесну просветљеност у разумевању човекових морања јесте причање о судбини човека као појединца, поимање његове удесности у раљама историје. У нашој уметничкој књижевности, оној која има ратна збивања за тему, ретке су странице описа таквих страдања и дизања, прикази људске муке и трагедије читавог једног народа. Многе странице Михаила Вукаса говоре о његовом префињеном дару за казивање, а лично бих издвојио описе односа човека са псима и вуковима који су заиста импресивни и делују читаоцу непоновљиво.

Михаило Вукас обогатио је нашу књижевност. Ово није само књига ратне прозе – она је по свом садржају етнолошка, историјска и психолошка енциклопедијска јединица нашег народа, његова судбинска књига која је у исто

Михаило Петра Вукас

Миахило Петра Вукас је рођен у Нишу 1939. године у Нишу. Основну школу је похађао у Браљини и Витошевцу, селима у општини Ражањ. Гимназију и нижу музичку школу (одсек виолина) завршио у Земуну. Дипломирао на Медицинском факултету у Београду. Специјализацију Опште медицине, Опште и Торакалне хирургије завршио у Шведској.  Докторирао на Универзитету у Гетеборгу.

Аутор је десетине књига и носилац бројних признања.

Будите први који ће написати рецензију “Младен – Балкан 1943–1947 ПРЕЖИВЕТИ”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.