Уста ми пуна вишања 2. издање

Шифра производа: 30236
Уста ми пуна вишања 2. издање
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
205 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1721-4
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 790.00 RSDЦена са попустом: 474.00 RSD

Стефан и Јаков, браћа по болу, заувек су везана траумом одрастања у дому сеоског свештеника – оца Љубе. Њихово детињство обележено је мучним иницијацијама у свет одраслих и веру каквом је Љуба проповеда.

Архетипски негативац под мантијом истовремено је и врховни ауторитет у селу – бескрупулозан у својим намерама и бескрајно предан у њиховој реализацији. Два дечака, у својој неискварености, огледало су његовог посрнућа. Док покушавају да се изборе са окрутностима које им приређује код куће, дечаци су истовремено сведоци дешавања око себе по препознатљивом патријархалном обрасцу српског села.

Лирски ток Стефанове свести, попут јунака Лоренса Дарела, приказаће свет тешких боја и убрзаног дисања, исказујућу дубинску подељеност личности у тренуцима када стварност постане сувише тешка за само једног човека.

Ко је онај у чијој сенци тражимо слободу? Можемо ли се препознати у очима другог, ако само један памти шта је било пре?

Путевима Стефанових сећања пратимо прошле догађаје, а будућност је та која остаје упитна – може ли се она дочекати узводно, ако замислимо да постоји крај вечном понављању истог?

Уста ми пуна вишања јесте прича о (не)припадању, (не)прихватању и (не)могућности да се оде.

Александар Танурџић

Александар Танурџић рођен је 07. 12. 1988. у Сомбору, у ком завршава гимназију и Драмски студио при сомборском Народном позоришту. Даље школовање наставља на Филозофском факултету у Новом Саду на Одсеку за српски језик и књижевност, а диплому мастер студија стиче на Одсеку за компаративну књижевност са теоријом књижевности.
Прву кратку причу под називом Теревенка објављује 2013. године у часопису за културу „Аванград”, а након тога, 2018. у хрватском часопису „Звона и нари” објављује две приче: Принцип круга и Никад и сад.

Покретач је радионица креативног писања In medias res, које се одржавају последње четири године.

Александар је књижар у култној књижари Мост, а као помоћник уредника своје место пронашао је у издавачкој кући Прометеј.

Верује у важност порекла, корена и средине у којој се одраста и због тога Риђицу – село из ког потиче – осећа као извор сопства, а помало и инспирације.
Бави се рукометом, с поносом истичући своју позицију голмана, а у слободно време пише и навија за Челси.
Уста ми пуна вишања његов је први роман.

Будите први који ће написати рецензију “Уста ми пуна вишања 2. издање”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.