ТАЈНА КОСАНИЧКОГ ХРАСТА

Шифра производа: 29294
ТАЈНА КОСАНИЧКОГ ХРАСТА
Преузмите одломак:
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
136 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 13.5 × 20.5 cm
ИСБН: 978-86-515-1038-3
Година издавања: 2015.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880.00 RSDЦена са попустом: 528.00 RSD

Нови роман, Тајна косаничког храста, друго је по реду прозно остварење Звездана Ћурчића, угледног научног радника и универзитетског професора на Универзитету у Хонг Конгу. Пореклом Топличанин, писац и у овом, као и у претходном роману Топлички збег радњу смешта у своју родну Топлицу и његови јунаци су Топличани… у идиличном окружењу ливада, воћњака, реке и предивне косаничке природе.

Приповедање Звездана Ћурчића у себи спаја традицију наше народне усмене књижевности и патријархалне културе српског села и модерно уметичко приповедање и стилске поступке. Пред читаоцима израња један бајковити свет српског села… потресна и дирљива књига, која никога неће оставити равнодушним… бравурозно испричана тајна косаничког храста доводи нас до катарзе.

А тајна косаничког храста је тајна о великој љубави и лепоти које су биле такве да су и самом сатани засметале, те их је из своје зле паклене природе уништио. Драган Огњеновић

Звездан Ћурчић

Др Ћурчић је основну школу завршио у Урошевцу, средњу у Прокупљу, а универзитетске студије у Нишу и Перту, где се одселио осамдесетих година прошлог века. Докторирао је у Сингапуру у области образовања. Данас је доктор дигиталне технологије у образовању на Универзитету Хонгконг. Активан је као научник истраживач. Објавио је више од 150 радова у водећим светским часописима и зборницима, као и седам стручних књига. Пре три године је проглашен за најбољег професора у Хонгконгу.

Саветник је директора полиције Хонгконга за стручну обуку и профилисање полицијских кадрова, а крајем прошле године од Полицијске управе овог велеграда добио је специјалну плакету у знак захвалности за свој рад.

Будите први који ће написати рецензију “ТАЈНА КОСАНИЧКОГ ХРАСТА”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.