Лична имена у српском народу

Шифра производа: 29710
Лична имена у српском народу
Број страна / Повез / Писмо:
264 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1300-1
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,150.00 RSDЦена са попустом: 690.00 RSD

Књига Милица Грковић у рангу је најбоље наше мултидисциплинарне филологије где се налазе непревазиђена капитална дела каква су Ивићев Српски народ и његов језик или Вук Ст. Караџић Миодрага Поповића. Нема никакве сумње у то да ће у будућим декадама и вековима генерације читалаца посезати за овом изузетном књигом. Милица Грковић синоним је за српску ономастику – својим класичним речником Речником личних имена код Срба још пре четири деценије успоставила је аршин ваљаног ономастичког рада у нашој лингвистици. Та грађа је у међувремену расла, квалитативно и квантитативно. Уз традиционални филолошки оквир, налазимо ту и значајне увиде из историје, етнографије, религиословства, међународних односа, итд.

Коначно, стил којим је студија написана истовремено је читљив и издашан, што је код нас успевало ретким лингвистима попут поменутог академика Ивића.

Сводећи, без имало претеривања, може се рећи да је ова студија истински бисер наше филологије, коме ће се генерације читалаџа враћати и обраћати. Данко Шипка

Милица Грковић

Будите први који ће написати рецензију “Лична имена у српском народу”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.