Još jedanput za Tukidida

Šifra proizvoda: 30063
Još jedanput za Tukidida
Edicije: ,
Broj strana / Povez / Pismo:
77 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1549-4
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 690,00 din.Cena sa popustom: 552,00 din.

„Napuštanjem svog prvobitnog okruženja, odlaženjem na put i u avanturu pripovedanja, u prazan prostor, udaljavanjem od svog boravišta, Handkeov lirski jezik prelazi u epsku naraciju. Elementi epskog pripovedanja su sve uočljiviji sa prelaženjem u prazninu. Sve više se izoštrava naracija. Dakako je cilj: sržni finalni povratak kući promenjenog subjekta. Povratak iz epskog u lirsko?“

Iz pogovora Žarka Radakovića

***

Znao sam tada da su me takvi trenuci ispunjavali srećom – bili su: prave stvari; ali, da sam morao da izađem pred nekoga i da mu to pobliže iznesem, ne bih imao ništa da mu kažem. Spustih stopala u sveže otopljenu vodu ljivijskog zdenca i pomislih: „Na noge i napred dalje!“

Peter Handke

Peter Handke jedan je od najznačajnijih savremenih pisaca nemačkog jezika. Rođen je 1942. godine u Grifenu, u Austriji, a odrastao je u Istočnom Berlinu. Studije u Gracu napušta 1965. godine, nakon objavljenog svog prvog romana Stršljeni, kako bi se potpuno posvetio pisanju.

Piše romane, priče, eseje i druge prozne tekstove. Režirao je tri filma, a sa Vimom Vendersom sarađivao je na scenariju za film Nebo nad Berlinom.

Dobitnik je brojnih književnih i pozorišnih nagrada, među kojima su nagrade Franc Kafka i Georg Bihner, Ibzenova nagrada i druge.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Još jedanput za Tukidida”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.