Још једанпут за Тукидида

Шифра производа: 30063
Још једанпут за Тукидида
Број страна / Повез / Писмо:
77 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1549-4
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 690.00 RSDЦена са попустом: 414.00 RSD

„Напуштањем свог првобитног окружења, одлажењем на пут и у авантуру приповедања, у празан простор, удаљавањем од свог боравишта, Хандкеов лирски језик прелази у епску нарацију. Елементи епског приповедања су све уочљивији са прелажењем у празнину. Све више се изоштрава нарација. Дакако је циљ: сржни финални повратак кући промењеног субјекта. Повратак из епског у лирско?“

Из поговора Жарка Радаковића

***

Знао сам тада да су ме такви тренуци испуњавали срећом – били су: праве ствари; али, да сам морао да изађем пред некога и да му то поближе изнесем, не бих имао ништа да му кажем. Спустих стопала у свеже отопљену воду љивијског зденца и помислих: „На ноге и напред даље!“

Петер Хандке

Петер Хандке један је од најзначајнијих савремених писаца немачког језика. Рођен је 1942. године у Грифену, у Аустрији, а одрастао је у Источном Берлину. Студије у Грацу напушта 1965. године, након објављеног свог првог романа Стршљени, како би се потпуно посветио писању.

Пише романе, приче, есеје и друге прозне текстове. Режирао је три филма, а са Вимом Вендерсом сарађивао је на сценарију за филм Небо над Берлином.

Добитник је бројних књижевних и позоришних награда, међу којима су награде Франц Кафка и Георг Бихнер, Ибзенова награда и друге.

Будите први који ће написати рецензију “Још једанпут за Тукидида”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.