Политаф – афоризми

Шифра производа: 30112
Политаф – афоризми
Број страна / Повез / Писмо:
53 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1574-6
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 440,00 дин.Цена са попустом: 352,00 дин.

Афоризми Бошка Радића (Рабоша Ракијавелија) не изазивају смех по сваку цену и код сваког читаоца, јер су и читаоци подељени по симпатијама према власти или опозицији. Будући да смех зависи од нашег искуства о нормалном, читалац ће се над Радићевић афоризмима насмејати или осмехнути, зависно од свог доживљаја нормалног и друштвено допуштеног, али равнодушан нипошто неће остати.

Да би надмоћ остала у границама доброг естетског укуса, овај сатиричар се декларише припадником некаквог архетипа балканског хомопилитикуса кога затим, заштићен аутоиронијом, оверен и често коришћеним псеудонимом Рабош Ракијавели, нештедемице шиба. Неретко, Радић излаже иронији своје мете јер су то заслужиле својом грамзивошћу, властољубљем или неким другим пороком, понекад их шиба из чистог разумевања према њима, па она проблематична надмоћ подсмевача у границама доброг укуса.

Драгорад Драгичевић

Рабош Ракијавели

Бошко Радић, песник, хумориста и сатиричар, препознатљив под псеудонимом Рабош Ракијавели, рођен у Бања Луци 1939. године. Поред неколико књижица песама, мање-више озбиљног садржаја, објавио је и књиге сатиричног садржаја: Емпиризми и песме (Прометеј, Нови Сад 2005), Архимудови закони (Прометеј, Нови Сад 2012). Објављивао је у „Ошишаном јежу”, „Политици”, електронском часопису „Носорог” и на радију. Заступљен је у више зборника хумористичког и сатиричног садржаја.

Будите први који ће написати рецензију “Политаф – афоризми”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.