Моћ воље

Шифра производа: 30448
Моћ воље
Број страна / Повез / Писмо:
266 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1839-9
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880.00 RSDЦена са попустом: 528.00 RSD

Каква је то сила коју човек мора да поседује, не би ли савладао све муке и патње, што, разним усудима, нежељено слећу на његова плећа? Шта је то што прави разлику међу људима, који могу, или не могу, да одоле ударима са свих страна? Да ли је то Божји дар за победу над злом, или необјашњиви сплет околности да се савлада, наизглед несавладиво?

На ова питања, али и на сва друга, која су саставни део сваког од нас, покушава да одговори ова књига.

Јунак ове књиге, Илија Орловић, није клонуо духом после мука које су га задесиле. Онако како је чврсто држао пушку у борбама за ослобођење отаџбине, ухватио се у коштац са изазовима да сачува и прехрани породицу, жену и петнаесторо деце… Принципи морала, истине, али и здравог разума, били су му главно оружје у мирнодопским условима живота.

После вишедеценијског „рата са ветрењачама”, са малим изгледима да правда савлада неправду, овај храбри, вредни и одани породични човек, емигрирао је у Француску, где је, са својим најближима, пронашао ново место под сунцем.

Иса Орловић

Иса Орловић рођен је 1939. године у Жеднику. Услед ратних дешавања бива принуђен да са оцем Илијом, мајком Петком и четрнаесторо браће и сестара, преко Ријеке у којој читава породица добија пасоше, оде у Француску.

Својих студија медицине започетих у Ријеци, Иса се, због тешке финансијске ситуације, одриче у корист сестре, а сам се запошљава као медицински техничар у болници која носи име маршала Фоша. У истој болници Иса упознаје своју будућу супругу – инструментарку Луси Маравал.

Својим послом штимера клавира почиње да се бави игром срећних околности. Када им је најстарији син од петоро деце почео да свира клавир, Иси се отварају се врата за улазак у посао из домена  музике. Уз синовљевог професора клавира и неколико штимера брзо је савладао основе тог посла који је временом сам усавршавао. Дуго је штимовао клавире у Француској, а када се са супругом и децом одселио у Америку, наставио је с тим послом и тамо.

Аутор је и биографског дела „Моћ воље” које говори о голготи коју је његова породица прошла у току и након ратних година.

Будите први који ће написати рецензију “Моћ воље”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.