Прасвемир

Шифра производа: 30403
Прасвемир
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
141 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1799-3
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 770.00 RSDЦена са попустом: 462.00 RSD

Ово је књига о потрази за смислом постојања, о путевима који воде у спознају стварности кроз упознавање самог себе.

Читањем ове књиге почећете размишљати о самобитности, а притом ослушкивати своје сопствено биће и постојање.

Док читате ПРАСВЕМИР, стичете утисак да сте залутали у неки чудесни лавиринт познатих непознаница што вас још више збуњује. Помислићете да је то шума кристала која врви од питања, силогистичких поставки и дрвећа која крију дрво које тражите.

Можда ћете бити опхрвани страхом да се нећете моћи тако лако извући из мисаоних колоплета и ребуса који се плету и преплићу око вас као паукова мрежа. Међутим, када се мало дубље удубите у смисао његових порука уочићете да су оне само синтеза, видљиве и лако препознатљиве мисли и оне друге тајне, такозване подсвесне мисли.

Иса Орловић

Иса Орловић рођен је 1939. године у Жеднику. Услед ратних дешавања бива принуђен да са оцем Илијом, мајком Петком и четрнаесторо браће и сестара, преко Ријеке у којој читава породица добија пасоше, оде у Француску.

Својих студија медицине започетих у Ријеци, Иса се, због тешке финансијске ситуације, одриче у корист сестре, а сам се запошљава као медицински техничар у болници која носи име маршала Фоша. У истој болници Иса упознаје своју будућу супругу – инструментарку Луси Маравал.

Својим послом штимера клавира почиње да се бави игром срећних околности. Када им је најстарији син од петоро деце почео да свира клавир, Иси се отварају се врата за улазак у посао из домена  музике. Уз синовљевог професора клавира и неколико штимера брзо је савладао основе тог посла који је временом сам усавршавао. Дуго је штимовао клавире у Француској, а када се са супругом и децом одселио у Америку, наставио је с тим послом и тамо.

Аутор је и биографског дела „Моћ воље” које говори о голготи коју је његова породица прошла у току и након ратних година.

Будите први који ће написати рецензију “Прасвемир”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.