Због повећаног броја онлајн поруџбина, молимо Вас за стрпљење и разумевање услед могућег кашњења поруџбина.
Бесплатна достава за поруџбине у вредности од 3.000 рсд или више.
Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Сви смо тренутно у сличној ситуацији, али одлуке како ћемо искористити време у условима ограниченог кретања су индивидуалне.
Ми желимо да Вас мотивишемо да ово време проведете чинећи нешто добро за себе, те одобравамо попуст од 20% на сва издања и бесплатну испоруку за поруџбине веће од 3.000 динара. Заштитите своје мисли од медијске буке, уроните у добру књигу, научите нешто ново, напајајте се корисним и лепим стварима и кад све ово прође осећаћете да сте урадили нешто корисно за себе.

Велики сајамски попусти, наградна игра и новитети!

 

Сутра, 3. марта, отвара се Међународни сајам књига у Новом Саду, а ево шта све посетиоце чека на Прометејевом штанду

 

Осим попуста од 30% до 60% на све наслове, ево које ћете новитете моћи да потражите на нашем штанду:

Нова књига Милана Пајевића, Чудновата платна, читаоца води кроз време, машту, културе, слике светове. То је невелика збирка вињета које читаоцу са великом лакоћом откривају слој по слој: има ту и идеологије, и чињеница до којих се дошло озбиљним истраживачким радом, и социолошких посматрања, и психолошких анализа…

 

 

 

Књига Нестали – српски ратни заробљеници и интернирани цивили последња је објављена у VI колу Едиције СРБИЈА 1914-1918.  Новосадска публика сада ће имати прилику да се упозна са страдањем држављана Краљевине Србије у Великом рату, и то у логору у Сремској Митровици. Полазна тачка у изучавању теме о српским заробљеницима и интернирцима био је интересантан несређен материјал архивске заоставштине др Милана Костића, управника Казненог завода у Сремској Митровици, а затим и адвокат у Земуну, материјал је преузет 1986. године од наследника др Костића.

 

 

Јиш један новитет, књига која је из штампе изашла пре мање од недељу дана – Успон Србије Драгољуба Којчића. Аутор сматра да у будућности политичке и друштвене елите морају уложити искрени напор у тражењу мере између сучељених друштвених, националних и политичких интереса. То подразумева и одговорно трагање за решењем, тзв. „златним пресеком” српске политике…

Штиво које ће бити занимљиво свима који прате актуелну домаћу и светску политичку сцену.

 

 

 

С обзиром на то да нам се приближава и празник жена, 8. март, припремили смо и посебне попусте на књиге прикладне за поклоне храбрим женама! Изаберите пакет са књигом Ралета Дамјановића Странкиње о српском војнику и Србији у Великом рату или са биографијом Милунке Савић и обрадујте своје храбре маме, супруге или баке!

 

 

 

Ту су и ваши омиљени цегери, шоље и обележивачи са цитатима јунака наше историје

 

 

Наградна игра  – сваки купац учествује

Такође, припремили смо и наградну игру за сваког купца. Не заборавите да попуните купон и убаците га у кутију! Последњег дана сајма извући ћемо три срећна добитника, а ево и које смо награде припремили:

  1. награда – Име и презиме: Нови Сад
  2. награда – Поподне Писца и Још једанпут за Тукидида, Петер Хандке
  3. награда – Токсо, Ивана Добраковова

Локација

Улаз на сајам је бесплатан, а радно време је од 10 до 19 часова сваког дана трајања сајма. Ево и мапе хале са нашом локацијом, како бисте нас лакше пронашли:

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.