Токсо

Шифра производа: 30095
Токсо
Број страна / Повез / Писмо:
149 / Броширан / Латиница
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1553-1
Година издавања: 2019.

Цена: 790.00 RSDЦена са попустом: 474.00 RSD

Главни јунаци збирке прича Токсо су младе Словакиње које, тражећи боље услове за живот у иностранству, у односима са странцима, али у сударима различитих култура, откривају радости и патње мајчинства, као и своја контрадикторна осећања према другим мајкама и њиховој деци.

Ауторка у центар збивања ставља јунакиње које „болују” од погрешне перцепције ставрности: „непријатне” спремачице, „увек заузети” мужеви и „дрски” трговци. На тај начин младе жене почињу да схватају да једино саме себи могу бити од помоћи, и да је понекад потребно са ужасом открити тамну страну своје личнсоти.

Ивана оживљава модерну госпођу Даловеј, слушајући шапат Вирџиније Вулф, вртоглаво и смело погађа у центар.

Ивана Добарковова

Ивана Добраковова (1982, Братислава) студирала је преводилаштво на Филозофиском факултету Универзитета Коменског у Братислави.

Дебитовала је збирком приповедака Прва смрт у породици, са којом је ушла у финале награде Анасофт литера и добила је награду „Јан Јоханидес”. Уследила је збирка прича Токсо (2013). За књигу Мајке и камионџије награђена је Европском наградом за књижевност.

Приповетке је објављивала у часописима и антологијама у Словачкој и у иностранству. Добитница је више награда на књижевним конкурсима. Преводи са француског и италијанског. За превод Руског романа Емануела Карера добила је награду „Јан Холи”. Живи у Торину.

Будите први који ће написати рецензију “Токсо”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.