Поподне Писца

Шифра производа: 29882
Поподне Писца
Број страна / Повез / Писмо:
78 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1387-2
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 690.00 RSDЦена са попустом: 414.00 RSD

„… доследност писца и најгласније изречена потреба да се остане жив, доживљена у тексту Поподне Писца, узоран су подстрек другима да пишу (баш заинат унапред трасираном поразу) и да читају (баш заинат новоцивилазицијским визијама о умирању књиге).

А мало који писац данас, не само на немачком говорном подручју – попут Хандкеа – у толикој мери подстиче на Читање, а посебно на Писање (тај вид деловања овог веома плодотворног писца јесте поглавље које овде тек треба да почне)…“

Жарко Радаковић

Необично дуго је Писац стајао на раскрсници. Као да је њему, коме делатношћу није био прописан никакав животни ред, била потребна идеја, чак и за нека још тако мајушна дневна кретања – она је онда дошла са помишљу да повеже оба, периферију и центар; пешачити кроз центар па напоље на периферију. Није ли га управо за писаћим столом вукло да дође у близину људи? И није ли ту постојало и оно друго зарицање, увек презирано, да бар једном дневно пређе преко реке на чијој су другој страни почињале новије четврти града? Са планом пута дође и радост успутности.

 

Петер Хандке

Петер Хандке један је од најзначајнијих савремених писаца немачког језика. Рођен је 1942. године у Грифену, у Аустрији, а одрастао је у Источном Берлину. Студије у Грацу напушта 1965. године, након објављеног свог првог романа Стршљени, како би се потпуно посветио писању.

Пише романе, приче, есеје и друге прозне текстове. Режирао је три филма, а са Вимом Вендерсом сарађивао је на сценарију за филм Небо над Берлином.

Добитник је бројних књижевних и позоришних награда, међу којима су награде Франц Кафка и Георг Бихнер, Ибзенова награда и друге.

Будите први који ће написати рецензију “Поподне Писца”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.