Забрана арбитрарног понашања у инвестиционој арбитражи

Шифра производа: 30134
Забрана арбитрарног понашања у инвестиционој арбитражи
Број страна / Повез / Писмо:
128 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1598-2
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 660.00 RSDЦена са попустом: 528.00 RSD

Ова књига је настала на основу ауторкиног завршног рада на мастер студијама на Правном факултету Универзитета у Новом Саду. Тема рада је изабрана у оквиру предмета Међународни стандарди заштите страних улагања.

Централну тему у раду чини забрана арбитрарног понашања земље пријема стране инвестиције, у корелацији са другим мерама и стандардима, који се односе на веома комплексан проблем страних инвестиција. У разматрање су укључени не само писани споменици међународног инвестиционог права, већ и међународног обичајног права; не само доктринарна теорија, већ и арбитражна пракса, како старија, тако и најновија.

Милица Д. Његован

Милица Његован рођена је 1993. године у Новом Саду. Завршила је гимназију „Исидора Секулић” у Новом Саду, основне и мастер студије на Правном факултету Универзитета у Новом Саду. Уписала је докторске студије на истом факултету на смеру Приватно право.

Од новембра 2017. до фебруара 2019. године радно је ангажована у Заводу за заштиту споменика културе Града Новог Сада, Нови сад, на правним послoвима.

Тренутно је запослена на Факултету техничких наука у Новом Саду, као истраживач припавник на Департману за индустријско инжењерство и менаџмент.

Објављени радови:

Правна и политичка дисертација Лазе КостићаДоживљај уметничког делаForeign investments and the protection of the enviroment – legal aspectsTransnational corporations and international human rights law – how far has regulation come? и Impact of foreign direct investments on employment: experience of Serbia

Будите први који ће написати рецензију “Забрана арбитрарног понашања у инвестиционој арбитражи”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.