Србија, Солунски фронт и уједињење

Шифра производа: 29931
Србија, Солунски фронт и уједињење
Број страна / Повез / Писмо:
769 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1413-8
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,600.00 RSDЦена са попустом: 1,280.00 RSD

“Хабзбуршка монархија је ушла у рат против Србије да би спречила уједињење југословенских земаља под вођством Србије: У том рату она је поражена. Србија, која је нападнута као окосница и стожер југословенске идеје, изашла је из рата као победница. У том поразу и тој победи ослобођена је југословенска мисао и она се оваплотила у  уједињеној југословенској држави. Дописани део текста у овом, другом издању, бави се завршним чином тога процеса у коме је српска војска, након великих ратних победа, представљала стварни и морални ослонац, а Србија стожер уједињења.“

Петар Опачић

Петар Опачић

Петар Опачић (Плавно, код Книна, 20. април 1927 – Београд, 25. новембар 2015). Основну школу завршио је у Плавну, а у Београду гимназију, Филозофски факултет, постдипломске студије и докторирао на Београдском универзитету. Учествовао је у ослободилачком рату од 1941. године до 1945.

Објавио је више десетина студија, чланака, расправа, реферата, приказа, рецензија и фељтона  у научним часописима, зборницима и другим публикацијама о ослободилачким ратовима Србије од Карађорђевог устанка 1804. до српског устанка у Крајини 1941. године.

Из Другог светског рата изашао је као ратни војни инвалид са високим официрским чином.

Будите први који ће написати рецензију “Србија, Солунски фронт и уједињење”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.