ВОЈВОДА ЖИВОЈИН МИШИЋ

Шифра производа: 29898
ВОЈВОДА ЖИВОЈИН МИШИЋ
Број страна / Повез / Писмо:
483 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1396-4
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 2,000.00 RSDЦена са попустом: 1,200.00 RSD

Нема на залихама

У овој књизи, која је написана на основу аутентичних извора и обимне литературе, изложен је, на популаран начин, животни пут и војничка слава војводе Живојина Мишића. Започео је војничку каријеру 1874. године када је ступио у 11. класу четворогодишње Артиљеријске школе.

У дивовској борби српског народа, која је приказана у овој књизи, истакнуто место припада војводи Живојину Мишићу. Он је стоички поднео све тегобе у дуготрајној војничкој служби, слине напоре у шест тешких ратова и све неправде које су му припређивали завидљивци и каријеристи.

У завршним поглављима, штампано је више докумената која употпуњују портрет прослављеног војсковође и боље од многих његових савременика. На крају књиге налази се приказ споменика које је народ подигао у част и славу војводе Мишића широм наше земље.

 

Петар Опачић

Петар Опачић

Петар Опачић (Плавно, код Книна, 20. април 1927 – Београд, 25. новембар 2015). Основну школу завршио је у Плавну, а у Београду гимназију, Филозофски факултет, постдипломске студије и докторирао на Београдском универзитету. Учествовао је у ослободилачком рату од 1941. године до 1945.

Објавио је више десетина студија, чланака, расправа, реферата, приказа, рецензија и фељтона  у научним часописима, зборницима и другим публикацијама о ослободилачким ратовима Србије од Карађорђевог устанка 1804. до српског устанка у Крајини 1941. године.

Из Другог светског рата изашао је као ратни војни инвалид са високим официрским чином.

Будите први који ће написати рецензију “ВОЈВОДА ЖИВОЈИН МИШИЋ”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.