Стазом кроз рибизле

Шифра производа: 22873
Стазом кроз рибизле
Број страна / Повез / Писмо:
148 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 86-7639-997-2
Година издавања: 2006.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 450.00 RSDЦена са попустом: 360.00 RSD

СТАЗОМ КРОЗ РИБИЗЛЕ је трећа књига кратких прича Милене Шурјановић. Прва, КЉУЧ ОД КАПИЈЕ, објављена 2004., доживела је друго издање 2005., а исте године објављена је и књига СРЕДЊА ВРАТА. Ауторка у својим кратким причама остаје верна моделу згуснутог, језгровитог, афористичног приповедања са снажном поентом на крају. Иако по садржини кратке, ове приче, смештене у нама блиско поднебље и заточене у времену садашњем, илуструју умеће Милене Шурјановић да управо са мало речи продре у срж проблематике коју тематизује, али и да свакој од тема приступи са ведрином која се, заразна, шири и на читаоце…

Милена Шурјановић

Милена Шурјановић рођена је у Србобрану, у породици Каћански. Школовала се у Србобрану, Новом Саду и Београду, где је дипломирала на Природно-математичком факултету, а магистрирала на Природно-математичком факултету у Новом Саду.

Добитник је важних признања: Српског хемијског друштва, Института за хемију у Новом Саду, Министарства културе Бугарске, Завода за школску опрему у Загребу. Носилац Октобарске награде града Новог Сада и Ордена рада са сребрним венцем.

Објављене књиге: Кључ од капије; Средња врата, Стазом кроз рибизле; У смирај дана; Глас с прозора; Чаура мака, Сласт и носталгија.

Будите први који ће написати рецензију “Стазом кроз рибизле”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.