Тајна рајских вртова – исповест хафизу једне хришћанке

Шифра производа: 30126
Тајна рајских вртова – исповест хафизу једне хришћанке
Број страна / Повез / Писмо:
296 / Броширан / Латиница
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1610-1
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 900.00 RSDЦена са попустом: 720.00 RSD

Тајна рајских вртова је први српски whatsаpp роман, писан је на мах на мобилном телефону, као дијалог и монолог, односно исповест њеном свештенику.

У првом делу рукописа ауторка открива свет духовности у свом граду Сарајеву, када суочена са страхом рата, по доласку из Немачке, себи и исповеднику почиње да поставља питања о смислу живота, о људском злу, о љубави, срећи и несрећи, о потреби да се нађе мир и живи нормално. Убеђена да јој Бог и Алаха могу помоћи, наћи ће се у дилеми да ли да буде православка или да постане муслиманка.

Јунакиња романа преиспитује, у другом делу рукописа цео свој живот. Са једне стране је жељна мајчине пажње, а на другој је бежање од мржње, трагање за љубављу. Имала је шест пута прву љубав, имала је два пута на силу отето тело, имала је неприлику да буде робиња, избеглица, мученица, неостварена мајка. Уз помоћ свог исповедника, схвата да је љубав заправо само вид насиља, да је лепота заправо ружноћа, да је свет постао жртва курвинске политике. Пита се има ли Бога? И Алаха? Има ли спаса за човечанство и планету Земљу? Ко је за страдање света одговоран? Ко је крив, а ко није? Зашто је она постала кривац свима и за све?

Прича Тајна рајских вртова, коју ће ауторка Дијана Ертл наставити да исписује у још три тома, трагање је за спасењем људи и света, које она проналази у новој земљи. На свом имању од 120 хектара покушаће да направи рајске вртове. Онако како су јој у сну показали и за људе који желе да буду спасени и да хоће да спасу човечанство од пропасти као друштва хуманих бића.

Ова књига је заправо упозорење за будућност. Позив за спасење. Уједно и ширење вере у Господа да владарима света опрости грехе и све људе уједини у љубави. То је уједно пут спасења, какв виде и јунакиња овог романа и ауторка.

Др Марко Лопушина

Дијана Ертл

Будите први који ће написати рецензију “Тајна рајских вртова – исповест хафизу једне хришћанке”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.