Шкарт

Шифра производа: 30149
Шкарт
Број страна / Повез / Писмо:
160 / Броширан / Латиница
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1620-0
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 600,00 дин.Цена са попустом: 480,00 дин.

Све оно што је Сару покретало и што јој је давало снагу била је њена љубав и жудња за животом. Опстаје ова напомена романа као суви календарски печат. Има истине у томе да си ти тај који одлучује да ли је срећан или није. Умети се снаћи у томе да ти је кадкад и ништа велико богатство, схватићеш колико си моћан у себи самом, ма колико признао да си и моћно немоћан пред затеченим стањем. Управо о томе говори полигонија овог романа. Ма колико да је овај роман исписан у осмеху жучне горчине, иза опорих реченица остаје нека фина лековитост која разјашњава једно путовање кроз живот, а то путовање делује као магичан дах неке вреле, тајанствене жудње.

Свет јесте сав у преплету  наших снова и маште, отуда ваља се суочити са стварношћу, и живети, а за тако нешто потребна је смелост и ризик који је, како год окренули, увек на добитку. То је та мера за меру, да парафразирам умног Шекспира, од које је саткан и овај роман у целини. Пун животни детаљ осликан руком Зорице Михајловић разјашњава нам животну интригу Саре Аксентијевић, а у разговорном шлагворту романа који у читаоцу опстаје и иза читања.

Милутин Ж. Павлов

Зорица Михајловић

Зорица Михајловић, рођена је 1958. године у Живиницама. Детињство је провела у Шековићима, где је завршила основну школу, а часовничарски занат у Титограду. Током целог свог живота носила је у себи љубав према књижевности и писању и њен први роман Шкарт је настао као резултат те љубави. Живи у Зворнику.

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


 1. :

  Roman je veoma neobican, uzbudljiv, cita se u dahu, o kojem se nakon citanja razmislja danima, jer opisuje neverovatnu ljubav i volju za zivotom i jedan drugaciji svet.

 2. (проверен власник):

  Neobican roman koji veoma uzbudljivo oslikava zivot mlade junakinje Sare. Ova knjiga, na neobican nacin, opisuje jednu sasvim drugaciju i neobicnu temu. Ono sto mi se posebno dopalo u ovoj knjizi je volja za zivotom glavnih junaka i njihova sposobnost da prevazidju svoje nedostatke.

 3. :

  Књига Шкарт веома је занимљива,чита се у једном даху, али и тјера на размишљање и преиспитивање ставова чак и самог читаоца, да ли може да учини више за особе каква је главна јунакиња овог романа. Мало је књига, бар код нас, које се баве овом тематиком, што је чини посебном. Ауторка описује живот своје јунакиње која је трајни инвалиди, без патетике и непотребног сажаљења, а кроз цијелу причу провлачи се изузетна љубав и жеља за животом.

 4. :

  Фантастичан роман из којег сви можемо много научити. Читала сам га са нестрпљењем, мада сам осјећала да ће Сара (главни лик) бити побједник, у сваком смислу те ријечи, ма како се роман завршио… Она то и јесте: чврста, храбра, пријатељ, борац, и велики човјек, прије свега. Браво за роман и за Сару која воли живот и храбро иде кроз њега!

 5. :

  Sve pohvale i preporuka da se roman pročita!