Потрага за изгубљеном душом

Шифра производа: 30157
Потрага за изгубљеном душом
Број страна / Повез / Писмо:
546 / Броширан / Латиница
Димензије: 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1623-1
Година издавања: 2020.

Цена: 1.500,00 дин.Цена са попустом: 1.200,00 дин.

Књига говори о нади и вери, односно о значају истинске посвећености у тумачењу и разумевању сопственог бића али и о нашим често заробљеним илузијама. Посебно су интригантна размишљања аутора о животу, нашој себичности, самоћи и очају, о заробљеној енергији у нашем бићу која се из различитих разлога, уместо ка нама, окрутно окреће против нас самих. А животна је истина да тамо где постоје бескрајна ограничења, пуцање свих брана је неизбежно и очекивано. Нагомилана енергија реке живота непрестано напаја наше ћелије егзистенцијалним нектаром који извлачи из нас оно најбоље, упркос актуелној стварности оивиченој манипулацијама и лажима, која ту енергију несувисно расипа и троши.

… Није претенциозно рећи да је ова књига лек који најуспешније лечи, јер аутор својом причом и магичним речима утискује у свест веру, чим снажно покреће огромну унутрашњу енергију која као нит паучине повезује неповезиво и надкриљује амбисе изнад себе.

Славољуб Живковић

 

Вукоман Јокановић

Вукоман Јокановић рођен је 1949. године у селу Трси, у Црној Гори. Основну школу и гимназију завршио је у Фочи, у Босни и Херцеговини. Природно-математички факултет, магистарске и докторске студије завршио је у Београду. Радио је као средњошколски професор, а потом био професор на Машинском и Металуршком факултету у Зеници, и професор на Факултету примењених уметности у Београду, док је као истраживач радио на Металуршком институту Зеница, Институту за технологију нуклеарних и других минералних сировина, Техничком институту САНУ, и Институту за нуклеарна истраживања Винча у Београду.

Објавио је 125 радова у водећим међународним часописима, 50 радова у водећим националним часописима, аутор је више поглавља у монографијама водећих светских издавача, као што су Elsevier и Taylor and Fransis, био је рецензент бројних међународних часописа. Уредник је три међународна и једног националног часописа.

Поред тога, објавио је три монографије на преко 2.000 страница, које спајају различите области истраживања, као што су физика, хемија, биологија, генетика и медецина. Његова истраживања на вештачкој кости и у области наномедицине су препознатљива и на светском нивоу. Био је истраживач године Института за нуклеарне науке Винча за 2012. годину. Кандидован је два пута за награду града Београда, као и за велику европску Еми награду у области наномедицине 2012. године. Налази се на списку најбољих иноватора Србије. Руководио је бројним европским и националним пројектима.

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


  1. :

    Fascinantna knjiga. Posle knjige Lebdenje duša iznad ponora još jedna izuzetna knjiga od istog autora. Preporucujem je od sveg srca, svima koji znaju šta je dobra literatura.

  2. :

    Uživala sam čitajući ovu nadasve uzbudljivu knjigu. Kakva maštovitost i savršenstvo dramskih zapleta. A tek priča o energijama koje čak i kancer leče. Zaista, jedinstvena knjiga.