На видику згаришта

Шифра производа: 30150
На видику згаришта
Број страна / Повез / Писмо:
500 / Броширан / Латиница
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1630-9
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880,00 дин.Цена са попустом: 616,00 дин.

Сва четири досад објављена Болхорвесова романа јесу, а они који ће тек бити написани и објављени треба да буду, мђусобно повезани сегменти комплексног опуса тог аутора; сваки од њих уједно јесте, зацело ће и убудуће бити, и самостално, заокружено остварење.

„На видику згаришта” је пети житно-цветни нарамак (прошаран коровом, додаје Владимир) уплетен у романескни сплет. Исти жетелац додаје, такође у шалозбиљном тону, да тај нарамак не само што цифарски спада у средиште поменутог сплета него је можда средиште, односно врх његовог романескног стваралаштва. Не знамо, ни он ни ми, да ли та слутња произлази само из жеље претенциозног писца или из реалног сагледавања ствари.

Ипак ћемо рећи:

„На видику згаришта” вероватно је најбољи и најкохерентнији  роман Владимира Болхорвеса.

Јулијан Тамаш

 

Овај колосални опус, који је Болхорвесово животно дело, окреће се око централне идеје: визије нове ренесансе улоге и развитка човека у будућности. Темељ овог ауторовог пројекта је хеутеранизам, оригинална хуманистичка и холистичка филозофија заснована на Освитним принципима хеутеранизма, који су круна целог сложеног, многотомног венца под интегралним насловом „Сневајући звезду Хеутераније”. Хеутеранизам ће, каже Болхорвес, омогућити стварање услова „за узвисивање људског бића, и васцелог људског рода, те за обезбеђивање његове врло дуге будућности”.

Виктор Радун Теон

Владимир Кирда Болхорвес

Будите први који ће написати рецензију “На видику згаришта”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.