Будилник вечности

Шифра производа: 30321
Будилник вечности
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
105 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1783-2
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 660.00 RSDЦена са попустом: 396.00 RSD

Радња романа Будилник вечности Луци Маравал Орловић тече брзо и плаховито као неки планински поток. Ако сте пропустили видети његове лепршаве лепоте у било којем току, мораћете трчати за њим да га стигнете. Слике, односно слапови се нижу један за другим, као сребрне ниске. Оне су готово бајковите, али уверљиве, понекад наивне као да су насликане дечјим очима. Луци живот гледа зачуђеним и радозналим очима срне. Она пише тако, као да прича бајку за лаку ноћ, не описујући нека страшна места или неке усуде, сви су они благи, честити, јер нам после читања треба лак сан.

Реченице су једноставне, лапидарне, понекад нам се чине огољене, али не у буквалном смислу јер док их читамо, иако нема неких дугих и посебних описа, као и метафора, пред нама се редају необичне и чудесне слике. Луци пише у маниру искусног аутора и ни по чему не бисмо помислили да је то њена прва књига. Онај ко не чита биографију, помислио би да чита ауторку са ко зна колико дела. Она се попут Маргерит Јурсенар бави „тајнама вечно људског”, људским сновима, односно животом. Као што је и сама написала у посвети ове књиге, она пише за оне који штите живот у свим његовим облицима.

Михајло Орловић

Луци Маравал Орловић

Луци Маравал Орловић живи у Француској. Удата, мајка четворо деце.

У послератном периоду, педесетих година 20. века, у Француској је позив медицинске сестре био веома тражен, те након студија и успешних тридесет година каријере, Луци се са породицом сели у Њујорк.

У Америци, Луци ствара нову каријеру у истој струци и ради још пуних двадесет година као медицинска сестра. Све то време, води леп и успешан породичан живот.

Данас, као пензионерка, задовољна је што може своје слободно време посветити највећој жељи из младих дана, а то је писање.

Будите први који ће написати рецензију “Будилник вечности”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.