АУТОБИОГРАФИЈА ИСТОРИЈЕ

Шифра производа: 27230
АУТОБИОГРАФИЈА ИСТОРИЈЕ
Број страна / Повез / Писмо:
584 / Тврд / Латиница
Димензије: 17 × 24 cm
ИСБН: 978-86-515-0337-8
Година издавања: 2009.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,200.00 RSDЦена са попустом: 720.00 RSD

Историјски роман чија се радња одвија од Косовског боја до транзиције. На преломима историјских догађаја вучене паралеле, нека врсти колумни, са временима данашњим. Романизирани део књиге је одвојено приказан од колумни и на тај начин што је штампан болдованим, а колумне обичним словима. Аутор је у историји тражио надахнућа, а у садашњости препознавања клијања неких нових појава које расту свугде око нас, стасавају, временом се обликују и прерастају у чврсту арматуру, а да ми то благовремено не уочавамо.

Синиша Корица тражи одговор на историјске дилеме: на односе између жртава и циљева;  на последице прегласавања и неразумевања других које су оставиле негативан ефекат на демографски биланс Србије; на питања када ћемо почети мислити уз помоћ рација, а не само путем страсти, када ће реално превладати митско, историјско?

Синиша Корица посебно поглавље посвећује неговању добросуседских односа у региону и закључује да је међусобно охрабривање, једних код других, правих и трајних вредности у интересу свих. Национални интерес Хрватске, па и Србије је да живи у миру и спокоју са својим првим суседима или комшијама. Како се ослободити затрованих наслага прошлости и део енергије, уместо заштите од „лоших“ суседа, усмерити у потенцијале и развој, питање је које се провлачи кроз ову књигу. Ослободити корачања за будућност.

Синиша Корица

Будите први који ће написати рецензију “АУТОБИОГРАФИЈА ИСТОРИЈЕ”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.