Збир-ка-прича – елегије и грoтеске, апсурди у прози

Шифра производа: 29975
Збир-ка-прича – елегије и грoтеске, апсурди у прози
Број страна / Повез / Писмо:
199 / Броширан / Латиница
Димензије: 21 × 13 cm
ИСБН: 978-86-515-1446-6
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 590.00 RSDЦена са попустом: 472.00 RSD

Књига „Збир-ка-прича“ са поднасловом елегије и гротеске иронично је виђење карактера и феномена из живота једног ослобођеног и узбудљивог ауторског доживљаја иза граница реалног.

Ова књига најбоље илуструје тезу њеног аутора да је capriccio – апсурд у слободном стилу.

Томислав Османли

Томислав Османли (Битољ, 25. октобар 1956) македонски је писац, сценариста, драматург, теоретичар медија, филмски и позоришни критичар, новинар и есејист.
Аутор је 19 књига, публицистике,драмских текстова, сценарија, прозе.

Његова теоријска студија Филм и политичко (1981) је прва књига у Македонији посвећена Седмој уметности, као што је Стрип, запис човечјег лика (2002) прва књига посвећена Деветој уметности у тој земљи. Његова драма Двоје у Едену (Two in Eden) постављена је на сцени театара John W. Gainse у Њупорту 1998.
Била је приказана и на театарском фестивалу Blue Ridge Festival у Ричмонду, Вирџинија, САД. Претворена је и у стрип, са цртежима Александра Сотировског.
Играни филм Анђели на отпаду (Angels of the Dumps) рађен по његовом сценарију, је био приказан на међународним фестивалима у Каиру, Сан Дијегу, Београду, Пули, Подгорици, Риму, такође у „Кенеди центру“ у Вашингтону, САД.

Са књигом драмских текстова Звезде над Скопљем (The Stars over Skopje), са 12 других аутора балканске литературе заступљен је у Књижевном годишњаку који издаје Енциклопедија Британика за 2001. годину.

Будите први који ће написати рецензију “Збир-ка-прича – елегије и грoтеске, апсурди у прози”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.