Угашена огњишта

Шифра производа: 29494
Угашена огњишта
Број страна / Повез / Писмо:
186 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1134-2
Година издавања: 2016.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 550,00 дин.Цена са попустом: 440,00 дин.

Истините приче су књижевни првенац Зорице Шошић Максимовић и представљају збирку приповедака инспирисаних стварним догађајима везаним за не тако давну, али и блиску прошлост, тако да се она састоји из два дела. Прва прича о збивањима, приликама и личностима које заједно ткају сторију о једној породици са Косова, из околине Гњилана. То је породица газда Саве, имућног сеоског домаћина, судбина чијих потомака говори о успону, врхунцу и пропасти једне знамените куће, целог њеног гомаћинства. Други део нас, пак, преноси у време садашње, у живот једне хранитељске породице, у њене радости, патње и туге везане за прихватање и одгајање деце без родитеља. (Јелена Ђиновски)

Зорица Шошић Максимовић

Зорица Шошић Максимовић је рођена 1965. године у Пасјану код Гњилана. Основну школу је завршила у свом родном селу. Средњу школу завршила је у Гњилану. Студирала је права у Нишу.

Писањем се бавила још у основној и средњој школи, где су њени радови били награђивани на општинским такмичењима. Добитница је Захвалнице, Благодарнице и Похвале. Заступљена је у часопису Удружења СРБ који негује поезију.

Објављена дела:

Угашена огњишта  (збирка прича, 2016); Тода (роман, 2017); Свадбени обичаји у Косовском Поморављу почетком XX века (монографија, 2019).

Будите први који ће написати рецензију “Угашена огњишта”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.