ДРУГА ОДБРАНА СОКРАТОВА И КРАЈ СТРАШНОГ СВЕТА

Шифра производа: 29323
ДРУГА ОДБРАНА СОКРАТОВА И КРАЈ СТРАШНОГ СВЕТА
Преузмите одломак:
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
184 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1048-2
Година издавања: 2015.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880.00 RSDЦена са попустом: 528.00 RSD

Група деце, згрожена светом неслободе, беде, страдања, ратова, који траје од неолитског памтивека, до данашње страхотне моћи и власти појединаца и друштвених група, решава вишемиленијумску квадратуру круга човековог страдалништва задивљујућом смелошћу и инвенцијом, нудећи Исход, који нису налазили ни најумнији међу Очевима. Слободни и праведнички гени ових тринаестогодишњака схватио је, непогрешиво и задивљујуће смело, у чему је Велика Грешка Очева – нудећи спасење човечанству, које се налази на трен од опште катастрофе. Тешко је могућа нека друкчија мисао осим оне за коју су се определила ова деца. Делује као бајка, али је могуће.

Радован Ждрале

Рођен је у Херцеговини, али је са четири године пресељен у Војводину. Дипломирао је на групи за југословенске књижевности Филолошког факултета у Београду.

Био је запослен као професор гимназије и Више педагошке школе у Суботици. Био је главни уредник књижевног часописа Руковет, као и директор и главни и одговорни уредник Издавачког предузећа Матице српске.

У прози се често бавио научном и другом фантастиком, затим Херцеговачким устанком и Херцеговином уопште, Логором смрти Јасеновцем и другим злочинима усташа, али и Николом Теслом, Гаврилом Принципом и другим мотивима српске културе. Написао је и књигу Здрави 100 година, о препорученом начину живота и здравој вегетеријанској исхрани.

Бави се и вајарством, најчешће у полудрагом камену. Његов вајарски опус чини око 3.000 радова који се, између осталог налазе и у Поклон-збирци Каменов свет у Музеју Херцеговине у Требињу, у поклон-збирци Фрушка гора – камен и облици, и у збирци радова у Меморијалу Никола Тесла у Електровојводини Нови Сад – ликови Николе Тесле.

Објавио је романе:

„Источна распуклина”, „Месечева берба”, „Глинене кочије”, „Земља среских галебова”, „Вучја сен”, „Трилогија Теслијанум”, (Господар муња, Детињатво господара муња, Мит о господару муња), „А онда је дошао рат”, „Водич за покорне”, „Дневник младог Адолфа Хитлера”, „Херцеговачка рапсодија”, „Принцип”, „Христова књига косовска”, „Друга одбрана Сократова и Крај страшног света”

Поезија:

„Хало, Давос”, „Песме бесмртних сиромаха”

Књиге приповедака:

„Немирни” и „Крилати бик”

Драме:

„Лептиров лет”, „Лажна представа”, „Логор” (радио-драма), „Двојица против Тауриде” (радио-драма).

Живи у Новом Саду.

 

Будите први који ће написати рецензију “ДРУГА ОДБРАНА СОКРАТОВА И КРАЈ СТРАШНОГ СВЕТА”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.