Несан

Шифра производа: 30322
Несан
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
1333 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 21 × 29 cm
ИСБН: 978-86-515-1785-6
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 16,500.00 RSDЦена са попустом: 9,900.00 RSD

In medijas (res)

Времеплов сведока уплетених времена

Књига In medijas (res) НЕСАН – времеплов сведока уплетених времена је настала инспирисана медијским сликама разнородне и занимљиве каријере фудбалера Црвене звезде и Вележа, доктора наука, декана и универзитетског професора, потпредседника Извршног савета Београда, министра, амбасадора, светског путника, заљубљеника у људе, спорт и песме и аутора бројних научних књига и уџбеника, романа и публикација (илуатрација : графикон – полувековни витоперни трагови на предњој страни корица и ауторове слике „Аутоколорит” и „Три + 2 срца”, приказане на почетним страницама и задњој страни корица). Она садржи део обимног материјала – ТВ слика и новинарских текстова без коментара објевљених у претходиних педесет година. У фокусу су интересантна вишеслојна каријера и новинари који су је непрекидно пратили, због чега наднаслов и гласи IN MEDIJAS (RES), који са или без речи  „RES” има два смисла – стара латинска изрека: у центру ствари (пажње) или „у медијима биографија”.

Уверен сам да ће она бити инспиративна за читаоце и подстаћи аутентична сведочења њених актера у неким новим делима. Само тада можемо реално сагледати ону танану или знатну разлику између медијске и праве слике о људима и догађајима. Надам се да ће читаоци са пажњом прелиставати њених хиљаду страница у 33 поглавља.

Како не постоји поуздан одговор о судбини III дела ове књиге који би обухватио период после 2022. године корисно је поново се сетити мисли Патријарха Павла: Не брините, дакле, за сутра, јер ће се сутра бринути за се…

Аутор

Зоран Бингулац

Професор доктор Зоран Бингулац рођен је у Шапцу 1953. године. Матурирао је у Шабачкој гимназији, дипломирао на Економском факултету у Београду, а магистарске и докторске студије завршио је на Правном факултету у Београду. Радио је као професор универзитета и декан три факултета.

Од 1972. до 1981. године био је фудбалер Црвене звезде, а од 1981. до 1982. фудбалер Вележа.

Професор доктор Зоран Бингулац био је и самостални стручни сарадник и шеф развоја у РО Инфостан; Председник и члан Извршног савета Београда; Министар у Савезној Влади; Амбасадор Југославије и Србије као и председник: Скупштине Акционара „Слободна зона” – Београд; Удружења Шапчана у Београду; председник одбора за обележавање 190. година Мишарског боја; комисије Владе за односе са верским заједницама; председник Извршног одбора за обележавање 800 година Хиландара; председник и члан владиних комисија, међудржавних тела за економску сарадњу, управних одбора, савета и удружења.

Аутор је бројних научних књига и уџбеника, романа и публикација (фотографије насловних страница објављених књига).

Сада је координатор докторских и мастер студија и независни члан Управног одбора „Српске банке” АД Београд.

Ожењен,отац троје деце и деда две унуке.

Будите први који ће написати рецензију “Несан”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.