Свакодневица пограничја (Општина Књажевац као девастирано подручје) (књ. 20)

Шифра производа: 29499
Свакодневица пограничја (Општина Књажевац као девастирано подручје) (књ. 20)
Број страна / Повез / Писмо:
272 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 16 × 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1120-5
Година издавања: 2016.
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, ЈУНИР, Ниш, Машински факултет

Цена: 1.200,00 дин.Цена са попустом: 960,00 дин.

У маниру примењене социологије и акционе антропологије (…) дело којеће обогатити текућу интердисциплинирану дебату о томе како креирање јавних политика из домена одрживог регионалног развоја може да се ослони на истраживања која за решењима проблема социојалне искључености трагају, између осталог, и у регистру ревитализације културног наслеђа (…) модел за будућа истраживања која имају за циљ да приближе строго академски дискурс примеи наших знања у друштвено-политичкој стварности. (проф. др Милош Миленковић)

Комбинација етик и емик перспективе је одличан избор ауторки када је реч о методологији истраживања (…) Књига је узорна студија свакодневног живота у српско-бугарском пограничју и представља научни допринос не само проучавању свакодневног живота у Србији, већ и социологији и етнологији на Балкану. (доц. Др Петко Христов)

Монографија носи најбоље резултате употребљене квалитативне методологије која, поред праћења друштвених трендова чиме се социолози баве, омогућава да разумевајући форме „света живота“ одгонетнемо тајне друштвеног понашања. Кроз приказе живота људи из различитих друштвених слојева, средина и професија, оних који имају истакнуту улогу у креирању друштвеног живота пограничја, али и оних скрајнутих и маргинализованих – ауторке дају значајан допринос разумевању живота на граници у свој вишезначности овог појма. (проф. др Данијела Гавриловић)

Драгана Стјепановић Захаријевски


Лела Милошевић Радуловић

Будите први који ће написати рецензију “Свакодневица пограничја (Општина Књажевац као девастирано подручје) (књ. 20)”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.