Слободно ме називај Чукачем

Шифра производа: 30235
Слободно ме називај Чукачем
Број страна / Повез / Писмо:
168 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 23 cm
ИСБН: 978-86-515-1722-1
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 770.00 RSDЦена са попустом: 462.00 RSD

„Ово је ОДЛИЧНО… ту нема шта да се одузме и дода… зрео аутор.”

Сава Дамјанов, еротограф-еротоман

Критичари Милћетићевих песама говоре о „еволутивној енергији експлозивно ексцентричног еротомана”, „изузетно солидној унутрашњој поетској архитектури”, „неисквареној, у стихове одлично преточеној љубави према теми” „мајсторском језичком дриблингу на малом простору”…

 

Милћетић има ненадмашну способност да скоро сваку мисао на српском обликује у еротски каламбур.

 

Суочени са Емилијановим песмама, људи из свих демографских сегмената одраслог становништва који знају српски, осећају да су оне не само достојан наставак, већ и несумњива, висококвалитативна надградња стихотворенија безимених претходника, из општепознате збирке коју је био сакупио реформатор нашег књижевног језика – тај великан српске културе је такође већину живота провео у Бечу; његово се написано име, по правилима читања немачког, изговара „Фук”.

Емилијан Милћетић

Извесно је да је Емилијан Милћетић псеудоним писца. О његовом правом идентитету постоји више непотврђених верзија, од којих се нити једна не може сматрати поузданом. Рођен 1962. у Вараждину, у српској породици, магистар економских наука, специјалиста за интегрални маркетинг, син вишег официра и дипл. економисткиње, који је године 1991. емигрирао у Швајцарску, од лета 1992. се стално настанио у Бечу и од почетка 1993. године је на листи акредитованих дописника у Републици Аустрији, одакле пише за словеначке медије, већином о науци, економији и уметности.

Будите први који ће написати рецензију “Слободно ме називај Чукачем”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.