Николајевски ноктурно

Шифра производа: 29806
Николајевски ноктурно
Број страна / Повез / Писмо:
65 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1331-5
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 440,00 дин.Цена са попустом: 308,00 дин.

Као да је прескочила прве своје књиге, као да је чекала да у свом искуству, у дару за ослушкивање била свог унутрашњег поја, пронађе страсну унутрашњост језичке имагинације, Сунчица Радуловић Торбица је стигла, ево, пред свог читаоца, да нађе меру дара, у трагању за вечним тренутком који „измиче на дужину стрпљења“. А та дужина њеног песничког стрпљења нам је донела зреле плодове у облику саме моћи ове песникиње да направи господствену и до усијања утишану, фину плазму језика, којом узима отиске божанских стања и збивања којим на мотивском плану обилују ове песме. У распону од љубавних до родољубивих песама, не јењава однегована способност и префињена знатижеља језика да не жури да се лати теме, а да притом нема неку несвесну и ненамерну самосвест о својој моћи, да се не лиши тихе мере и рада на свом семантичком шапату, који лишава пој бижутеријског сјаја песничког говора. Отуда и осећај да се до овакве, мада ево прве књиге, расте. Са висине тог прага стиже нам зрели песнички глас Сунчице Радуловић Торбице.

Благоје Баковић

Сунчица Радуловић Торбица

Сунчица Радуловић Торбица је рођена 1965. године у Оџацима.
Високо образовање стекла на Универзитету у Новом Саду у којем и данас живи и ради као просветни радник.
Објављивала у књижевним часописима: Траг, Бдење, Исток, Свеске, Руско слово, Свитак, Суштина поетике, Јесењин, као и на многобројним електронским страницама за културу и уметност.
Песме су превођене на русински, руски, грчки и бугарски језик.
Учествовала на више песничких скупова, књижевних фестивала и митинга.

Песме и приче су јој објављиване у више заједничких зборника: Гарави сокак, Кипријанов кладенац, Зборник Међународног сабора духовне поезије у Раковици, Бешеновска приношења, Зборник Тителтелских сусрета руско-српског пријатељства…

Добитница друге награде на Сабору духовне поезије «Бешеновска
приношења» за песму »Грачанички типик» 2018.године и суперфиналиста на Међународној песничкој манифестацији Смедеревска песничка јесен, за награду Златна струна 2018.

Ауторка је збирке песама Николајевски ноктурно која је објављена у марту 2018.године.

Будите први који ће написати рецензију “Николајевски ноктурно”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.