Чекаћу у лету

Шифра производа: 30177
Чекаћу у лету
Број страна / Повез / Писмо:
69 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1645-3
Година издавања: 2020.

Цена: 550.00 RSDЦена са попустом: 330.00 RSD

Песме пред нама др Олге нису „за понети”, опточити их музиком и певушити, оне су тешке (крупне) речи са мелодијом која одзвања у души и оставља трагове у читаоцу попут нутрине њеног Пужа призваног месечином, првом песмом у овој збирци.

Песме др Вулићевић могле би се „књишки” поделити на љубавне и рефлексивне и та би подела била исувише груба за обилате изливе осећања и филозофска разматрања у свакој од њих. Писане у распону више од пола века оне пре свега, казују „мудрост живљења”, само их треба читати „ред по ред” како би рекао Богдан Поповић и скоро никад не слушати, јер звук и мелодија гласа одвукли би нас „у страну” – и измакла би нам нутрина песника и крајња порука њеног песништва о умећу живљења која је можда најјаснија у песми „Сизиф и ја”,, временски, најмлађој и последњој у низу збирке која је пред нама. У тако умеђеном редоследу, метафоричком сликом Сизифа и његовог камена, др Олга поентира нам сам ход живота као на ЕКГ извештају: све док се „пењу” и „спуштају” откуцаји људског срца човека постоји. Тако нам она, у поменутој песми својом докторском прецизношћу даје савете: хватај се за стене и пењи са дна, само паклену мемлу не удахни и биће дан.

Кад нам у животу понекад понестане покоје велико Д, збирка песама др Олге Пантовић Вулићевић сачекаће нас негде „у лету”, са нарамком живљења, поклони своју птицу лабудицу.

Радмила Кунчер

Олга Пантовић Вулићевић

Др Олга Пантовић Вулићевић живи у Београду, рођена у Чачку. Пише и слика од детињства, педијатар, алерголог, неуролог и психијатар развојног доба. Удата, има две ћерке и пет унука.

Будите први који ће написати рецензију “Чекаћу у лету”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.