Амонит

Шифра производа: 30073
Амонит
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
99 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1543-2
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 550,00 дин.Цена са попустом: 385,00 дин.

Стихови Амонита Јураја Куњијака јесу тематски разноврсни, слојевитог значења а њихов израз је јасан, стилски умивен и прецизан. Слике у његовим песмама имају конкретан облик, али у садејству целине песме остварују свој пуни метафорички потенцијал.

Ова књига садржи Куњијаков ауторски одабир песама које су настајале у периоду између 2008. и 2016. године и њени делови су заправо сабране песме из разних збирки. Амонит дочарава свет поетске једноставности, која пак скрива слојеве животних сазнања, искуства љубави, посвећености, одражава познавање списатељског заната уобличено у језички истанчан и захваљујући пажљивом преводу Мирослава Демака, песника, прозног писца и преводиоца, добија посебан валер и у српском преводу.

 

Јурај Куњијак

Јурај Куњијак (1955) припада генерацији писаца који су дебитовали осамдесетих година 20. века у тоталитарној Чехословачкој. Потиче из учитељске породице из Кошица, града готичке и барокне архитектуре у источном делу Словачке. Био је запослен у Банској Бистрици, а живи у малом планинском насељу Кордики надомак Банске Бистрице. 1990. године основао је приватну издавачку кућу „Чуваркућа”, коју води до данашњих дана.

Будите први који ће написати рецензију “Амонит”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.