Кратка историја безбедности – друго издање

Шифра производа: 30172
Кратка историја безбедности – друго издање
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
349 / Тврд / Латиница
Димензије: 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1636-1
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,200.00 RSDЦена са попустом: 720.00 RSD

После две књиге о банкарству и финансијама, новосадски професор Борис Кршев објавио је студију посвећену феномену безбедности под називом Securitas res publica. У десет поглавља ове мултидисциплинарне синтезе изанализиран је однос заједнице према безбедности – од праисторијске епохе до данас. Разматрајући развој безбедности и њених институција, Кршев у овом – код нас пионирском научном делу, упоредо прати друштвене и привредне токове, указујући на међузависност политике и економије и њихов утицај на развој правних односа и законодавне регулативе… Како је широк временски оквир захтевао да излагање буде што концизније, аутор је успео да избегне замку да га синтезе одведу до поједностављивања и сувог низања историјских чињеница. Отуда његове фусноте не само да упућују на одређене изворе, већ понекад предстaвљају праве мале минијатурне есеје у којима се употпуњују изнети подаци и ставови.

Михаил Рамач

Борис Кршев

Борис Кршев је рођен у Ђурђеву 7. октобра 1959. године. Редовни је професор на Факултету за правне и пословне студије др Лазар Вркатић у Новом Саду, као и на Факултету за пословни менаџмент у Бару – Црна Гора.

До сада је објавио две монографије у издању ИК Прометеј – Банкарство у Дунавској бановини 1998. и Финансијска политика Краљевине Југославије 2007. године, као и неколико уџбеника у издању матичног факултета међу којима се истичу Историја права и правних институција 2006, Историја економских и правних односа 2008, Кроз историју државе и права српског народа 2013.

Будите први који ће написати рецензију “Кратка историја безбедности – друго издање”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.