ЦРНА РУКА – прво издање

Шифра производа: 28282
ЦРНА РУКА – прво издање
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
808 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 15 × 24 cm
ИСБН: 978-86-515-0864-9
Година издавања: 2013.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 2.380,00 дин.Цена са попустом: 1.904,00 дин.

КЊИГА О НАЈКОНТРОВЕРЗНИЈОЈ ПОЈАВИ НОВИЈЕ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ, ДУБОКИМ И ЗАПЕТЉАНИМ ТРАГОВИМА ЦРНЕ РУКЕ

(Мајски преврат, убиство краља Александра Обреновића, атентат у Сарајеву, атентат на регента Александра, Солунски процес…)

Васа Казимировић

Васа Казимировић је завршио гимназију и студије историјских наука у Београду. Радио је у Радио Београду као уредник програма на немачком језику, а затим као директор Издавачког центра Београд прес и покретач и главни уредник листова и едиција: Трибина, Нова књига и Данас.

Шездесетих година живео је у Аустрији, Немачкој и Швајцарској, где се бавио истраживањем и прикупљањем грађе из новије српске и југословенске историје. Био је неуморан радник, велики истраживач. Његово дуготрајно и темељно проучавање Бечког архива бацило је ново светло на неке кључне личности и догађаје новије српске историје: Николу Пашића, Обреновиће, краља Петра I и Александра Карађорђевића, као и на српску официрску елиту.

У последњих десет година свога живота објавио је четири велика дела: „НДХ у светлу немачких докумената и дневника генерала Глејза фон Хорстенауа“, „Никола Пашић и његово доба 1845 – 1926“, за које му је додељена НИН- ова награда за публицистику, „Србија и Југославија од 1914. до 1945. године“ у четири тома, издавачки подухват 1995. године и монографију „Црна рука“.

Будите први који ће написати рецензију “ЦРНА РУКА – прво издање”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.