Кукавице из Велике Хоче

Шифра производа: 30227
Кукавице из Велике Хоче
Број страна / Повез / Писмо:
68 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1704-7
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 399.00 RSDЦена са попустом: 239.40 RSD

Нема на залихама

Хандке је у више наврата посећивао српске енклаве на Косову, а о свом боравку у Великој Хочи 2008. године и судбини косовских Срба, сведочио је у есеју Кукавице из Велике Хоче.

Намера ми је, другачија од свих пређашњих, да ова посета не буде само пука присутност, учествовање у слављу, посматрање и слушање. Нешто ме је терало да појединце на српском Косову детаљно, такорећи систематично, у улози репортера, или што се мене тиче новинара, испитујем и да бележим одговоре. То сам намеравао да учиним на месту где сам већ био, и то не само једном, у српској енклави Велика Хоча, ВЕЛИКА ХОЧА, у једном селу на југу Косова.

Петер Хандке

Петер Хандке један је од најзначајнијих савремених писаца немачког језика. Рођен је 1942. године у Грифену, у Аустрији, а одрастао је у Источном Берлину. Студије у Грацу напушта 1965. године, након објављеног свог првог романа Стршљени, како би се потпуно посветио писању.

Пише романе, приче, есеје и друге прозне текстове. Режирао је три филма, а са Вимом Вендерсом сарађивао је на сценарију за филм Небо над Берлином.

Добитник је бројних књижевних и позоришних награда, међу којима су награде Франц Кафка и Георг Бихнер, Ибзенова награда и друге.

Будите први који ће написати рецензију “Кукавице из Велике Хоче”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.