Сребрно пролеће

Шифра производа: 29495
Сребрно пролеће
Број страна / Повез / Писмо:
179 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 16.5 × 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1125-0
Година издавања: 2016.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1.100,00 дин.Цена са попустом: 770,00 дин.

Књига „Сребрно пролеће“ аутора Леоне Доротић Гутеша, Лилјане Соколове и Михајла Фејсе, израсла је из најискреније и најдубље жеље и поребе, да се 20 година ентузијастичког волонтерског рада чланова Удружења грађана „Зелени прстен“ преточи у трајну реч која ће сведочити о једном времену када нам је била пружена могућност да утичемо на наше физичко, ментално и социјално окружење, не би ли сачували средину у којој живимо здравом за генерације које долазе. Ова књига је јединствена по својој свеобухватности, редак доказ активности појединаца изниклих из једног народа, Русина и њихових пријатеља, да помогну својим суграђанима у унапређењу еколошке свести, да их образују да би схватили зашто је важно очувати природу и све вредности руком створених, да образују становнике Руског Крстура и Куцуре из области здравља, заштите животне средине, религије, понашања. Ова књига је заувек овековечила садржаје којима су становници ових места били преокупирани и којима су обогаћивали свој живот, попут цвећарстава, уређивања својих башта, етно радиностима, спортским садржајима – пецањем, бициклизмом, оплемењивањем околине и средине у којој живе садњом дрвећа, пошумљавањем, бројим манифестацијама…

„Сребно пролеће“ је књига намењена свим узрастима, свим народима који живе у Војводини и шире (двојезична(, писани документ несебичног давања посебно Леоне Доротић Гутеше, председнице Зеленог прстена, књига о њеној неисцрпној енергији, њеној неутољивој жељи да учини све за свој народ, да га задржи у месту где су се родили њихови дедови и спречи масовно исељавање. Књига је писмени доказ самопрегора да се сопственим могућностима обезбеди исправна вода за пиће због несрећне околности да је баш вода у Руском Крстуру једна од најпроблематичнијих у Војводини.

Овај високовредни документ једног времена, ће допринети васпитању најмлађих како се поштује лепота природе. Ова је књига пуна љубави према људима, према родном крају, према националним вредностима, према ономе што јеси и што треба да будеш. Ова књига је порука младима да морају да продуже да чувају себе и околину у којој живе.

Прим. мр. др Лилјана Соколова

Проф. др Михајло Фејса

Леона Доротић Гутеша

Будите први који ће написати рецензију “Сребрно пролеће”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.