Светлост велеграда

Шифра производа: 29895
Светлост велеграда
Број страна / Повез / Писмо:
222 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 22 cm
ИСБН: 978-86-515-1404-6
Година издавања: 2018.
Издавачи / Суиздавачи: Вукова задужбина, Издавачка кућа Прометеј

Цена: 800,00 дин.Цена са попустом: 560,00 дин.

Радомир Путниковић је писац које је вишедеценијским радом доказао да је интелектуалац бескомпромисно посвећен истини. Књига сатире „Светлост велеграда”, потврђује ово, и ставља га на литерарној сцени, данас, у врх светских писаца басни. Књига је посвета баснописцима Езопу, Свифту, Kрилову и Орвелу.

Милован Витезовић

Путниковић пише и расуђује, ређе пресуђује, као први и потоњи човек. У књизи „Светлост велеграда” све се збива у европском, али и планетарном паноптикуму, с изричитим наводима и великом зебњом за судбину света. Поређења и померања су суптилна, али не престају да указују како су нам нарави опаке, како велика риба прождире малу, како су године пролазне, но глупост и злоба трају замандаљене, као куга, као антракс. У времену које је изирчито и лежерно признало да су сва огледала полупана, овај наш строги савременик стимулише пут у радозналост без мере, и поставља питања о смислу и бесмислу. При томе се руга јатима и крдима слабе памети, једноумља и робовске послушности. Највише нашем кратком памћењу које допушта да готово сваког дана неко глуп и зао отпочне властиту историјску еру.

Др Драшко Ређеп

 

 

Радомир Путниковић

Радомир Путниковић је рођен 1936. године у Београду. Основну школу и гимназију завршио је у Смедереву, Ужичкој Пожеги и Београду. Прву причу објавио је у листу Задругар, а остале у ОмладиниПиониримаБеоградским новинама и Јежу. Играо је кошарку на Београдском Универзитету.

Од 1970. године живи у Великој Британији. Пише приче и кратке позоришне комаде за децу и одрасле, афоризме и есеје. Објавио је 26 књига за децу, а превођен је на многе стране језике. Издавачка кућа  Purnell Books објавила је „Басне” 1983. Носилац је Ордена Вука Караџића и добитник награде Арсеније Чарнојевић.

Књиге у издању Прометеја: Искрено Ваш (2012), Светлост велеграда (2018).

 

 

Будите први који ће написати рецензију “Светлост велеграда”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.