Салаши за Вас – туристички и гастрономски водич

Шифра производа: 29804
Салаши за Вас – туристички и гастрономски водич
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
368 / Броширан / Латиница
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1330-8
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,875.00 RSDЦена са попустом: 1,125.00 RSD

Салаши су симбол панонске равнице. Претходна три века били су „самостални погони“ удаљени од села и града, на којима се живело, ратарило, вртларило, сточарило и виноградарило. Уживање у хладовини багрема, дуда и ораха, у топлини паорских пећи, незаборавни залогаји салашарских обичних, насушних и свечарских јела, разне активности које враћају успомене и подсећају на детињство, а све далеко од градске вреве и стресних тренутака – разлози су због којих је пожељно да се сврати до салаша.
Овај водич омогућује да посетите салаше широм Војводине. Сазнаћете све битне податке и детаље о сваком од 56 представљених салаша у овом водичу и уверити се како се може одморити, а богме – и провести до незаборава!

Мирослав Божин

Мирослав Божин рођен је 1952. године у Стапару, где је завршио и основношколско школовање. Средњу економску школу завршио је у Сомбору, а студирао је на Економском факултету у Суботици. Афирмисао се као новинар, публициста, аутор радио и телевизијских серијала, маркеринг менаџер, креатор и организатор конгресних догађаја, пословних и туристичких манифестација. Познавалав је туристичких и гастрономских прилика у Србији, а посебно у Војводини.
Био је дописник, новинар, скупштински и економски коментатор и помоћник главног уредника у новосадском дневном листу Дневник. Писао је у београдском Темпу, Сомборским новинама, Суботичким новинама и Плејбоју за Србију и Црну Гору. Радио је као новинар у радио Суботици. Оснивач је радио Сајма, и аутор је радио серијала Салаши за Вас који се сваког петка емитује на Првом програму радија РТВ. Аутор је серијала Чарде на Дунаву. Написао је и објавио више гастрономских и туристичких водича – Чарде на Дунаву, Гастрономски водич Суботице и Туристички и гастрономски водич Апатина, Салашарски гастрономски водич… Објавио је књигу Стапар, приче и јунаци. Био је извршни директор за маркетинг и директор Конгресног центра Мастер Новосадског сајма. Оснивач је и аутор Међународног фестивала шунке и пршуте Шунка фест. Живи у Новом Саду.

Будите први који ће написати рецензију “Салаши за Вас – туристички и гастрономски водич”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.