Солунски фронт

Шифра производа: 29961
Солунски фронт
Број страна / Повез / Писмо:
361 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 15 × 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1421-3
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,450.00 RSDЦена са попустом: 1,160.00 RSD

У овој књизи желео сам да испричам причу о једном од толиких фронтова на које се делио пространи светски oружани сукоб – о Солунском фронту – настојећи нарочито да истакнем важну улогу италијанског контигента на њему. Момци из италијанских војних јединица на Балкану били су до сада готово сасвим занемарени у већ веома бројним публикацијама о Великом рату; нека од ових дела у којима се они помињу садрже немале непрецизности и штавише грешке. Због специфичног положаја на којем сам се налазио више од две године као италијански официр за везу с различитим савезничким командама на Истоку, био сам у могућности да прикупим добар део материјала о том фронту, и отуд сам сматарао да ми је дужност да изложим овде оно што знам о догађајима на њему, како би италијанска јавност видела да је и у тим далеким областима наш војник показао своје војничке квалитете и своју древну цивилизованост. – Л. В.

Луиђи Вилари

Луиђи Вилари (1876-1959) био је италијански историчар, путник и дипломата. Радио је у италијанском Министарству спољних послова, а касније је био дописник новина. Вилари је био италијански вицеконзул у три америчка града: Њу Орлеансу (1906), Филаделфији (1907) и Бостону (1907-1910).

Већи део свог живота посветио је проучавању међународних проблема, нарочито односима између Италије и земаља енглеског говорног подручја. Такође је аутор бројних књига и путописа, укључујући и оне посвећене његовим путовањима у касно Руско царство.

Будите први који ће написати рецензију “Солунски фронт”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.