(С)ПОМЕНИК СЛОВЕНА

Шифра производа: 29035
(С)ПОМЕНИК СЛОВЕНА
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
558 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 22 cm
ИСБН: 978-86-515-0964-6
Година издавања: 2014.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,500.00 RSDЦена са попустом: 1,200.00 RSD

„Историјски извори који су пред нама, које је вредно прикупио и зналачки приредио Стеван Бугарски, у највећој мери сведоче о Великом рату управо из ове последње равни, говоре нам о судбинама, заправо о смртима, појединаца-људи у овом светском сукобу. Сакупљање и објављивање овакве грађе битан је посао не само за нашу историографију, већ и за културу и народ уопште.“ Др Ђорђе Ђурић

Стеван Бугарски

Стеван Бугарски (Српски Семартон, 25. септембар 1939) је српски писац, преводилац, научник, истраживач српске културне и духовне баштине Срба у Румунији.

Школовање је започео у свом родном месту Српском Семартону. Завршио је затим Српску гимназију у Темишвару (1956), а потом је уписао Факултет руског језика на Педагошком институту „Максим Горки“ у Букурешту. Почев од 1951. године Бугарски се предаје изучавању српског културног наслеђа у Румунији.

Поред бројних научних радова, приказа књига и чланака у српској штампи у Румунији, а такође и у Србији, Стеван Бугарски је писао приповетке и поезију. Бави се превођењем са румунског језика на српски. Ипак, његово име је забележено по неуморном и студиозном истраживачком раду српске прошлости у Румунији.

Будите први који ће написати рецензију “(С)ПОМЕНИК СЛОВЕНА”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.