Српско-грчки односи 1913-1918

Шифра производа: 29714
Српско-грчки односи 1913-1918
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
544 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1293-6
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,700.00 RSDЦена са попустом: 1,360.00 RSD

Књига истражује српско-грчке односе у најкритичнијем периоду новије историје ове две земље, током кога је у највећој мери прекројена не само политичка мапа југоисточне, већ и читаве Европе. Тих година су несигурни кораци две земље постепено консолидовали мит о традиционалном српско-грчком пријатељству, чијих смо манифестација имали прилике и недавно да будемо сведоци. У стварности, ствари нису биле нимало једноставне: савезништво је на крају представљало „предност“ по српску и грчку владу, али су истовремено политичка „ривалства“ између две стране – али и унутар самих влада – довеле овај избор много пута у безизлазну ситуацију.

Лукијанос Хасиотис

Лукијанос Хасиотис је доцент на Катедри за Историју и Археологију Аристотеловог Универзитета у Солуну. Као научни сарадник је сарађивао са Институтом за балканске студије и Универзитетом западне Македоније. Од 2004. године је предавач новије и савремене историје на Катедри за Историју и Археологију. Активно учествује у организацији међународних и националних симпозијума, семинара и историјских/уметничких изложби.

Главна интересовања његовог истраживања чине идеолошке струје у Европи (XIX-XX век), деструктивни ратови XX века, улога деце у грађанским ратовима Грчке и Шпаније, као и слика Грчке о учима западне Европе.

Будите први који ће написати рецензију “Српско-грчки односи 1913-1918”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.