Први светски рат – контроверзе, парадокси, измењена тумачења

Шифра производа: 29312
Први светски рат – контроверзе, парадокси, измењена тумачења
Број страна / Повез / Писмо:
112 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1023-9
Година издавања: 2015.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1,100.00 RSDЦена са попустом: 880.00 RSD

Књиге Лучијана Боје су више него полемичка испитивања у смислу демитологизације и отклањања заједничких места у исторји и, имплицинтно, у румунском менталитету. Реални улог је писање заједничке европске историје, ослобођен предрасуда и општеприхваћених тероија. Ова је књига нужни и јасни синтетички израз досадашњих ауторових идеја, а главна јој је тематика ‘утемељујући догађај света у којем живимо’. По својој моралној проблематици, по свом замаху и по својим катастрофалним последицама, које су се непосредно материјализовале у другој светској конфлаграцији, Први светски рат остаје једна од најпостреснијих драма новије историје. А Версајски систем остаје чин рођења садашње Европе. Текст са корица румунског издања

Лучијан Боја

Лучијан Боја, данас најплоднији и најчитанији румунски историчар, рођен је 1944. године у Букурешту. Завршио је 1967. године Историјски факултет Букурешког универзитета, где је, с обзиром на испољене интелектуалне способности и интерес за ту науку, задржан и остао да ради, све до пензионисања.

На његову иницијативу, основано је 1980. године међународно удружење за историју историографије, за чијег је председника изабран.

Написао је тридесетак књига, од којих су многе доживеле по два, три или више издања у земљи, а неке су преведене на више страних језика и објављене у тим земљама.

Будите први који ће написати рецензију “Први светски рат – контроверзе, парадокси, измењена тумачења”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.