Џелатов смешак

Шифра производа: 29314
Џелатов смешак
Број страна / Повез / Писмо:
368 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 13.5 × 20.5 cm
ИСБН: 978-86-515-1028-4
Година издавања: 2016.
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, РТС

Цена: 1,650.00 RSDЦена са попустом: 1,320.00 RSD

Сведочанство о мало познатим догађањима у Првом светском рату – на основу аутентичних фотографија.

Прича о жртвама, о хиљадама недужних ликвидираних на истоку и на југоистоку Европе, без претходне истраге и без вођења доказног поступка, без могућности да се бране пред судом. Аустријски историчар фотографије доказује да овде није реч о испадима појединаца или изолованих позадинских јединица, већ о систематском рату против цивила. Књига и о нашим жртвама, а од ретких заснованих на страним изворима.

Антон Холцер

Антон Холцер рођен је 1964. године у Инхену, у Јужном Тиролу који је одлуком Антанте по свршетку Првог светског рата отет Аустрији и припојен Италији. На неки начин, његови преци су такође постали жртве аустроугарске ратне политике.

Студирао је политичке и филозофске науке у Инсбруку, у Болоњи и у Бечу, где је одбранио дисертацију и промовисан у доктора филозофских наука. Данас живи и ради као публициста, новинар и музеални кустос изложби о развоју фотографије. Предавач је на Дунавском универзитету Кремс, на Институту историје уметности и на Институту за науке о театру, филму и медијима, оба при Универзитету Беч, на Универзитету Линц и на историјском семинару у Лозани.

Издавач је часописа „Фотогешихте” (Историја фотографије) који се штампа од 2001. године.

Будите први који ће написати рецензију “Џелатов смешак”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.