Планина која ме је волела – друго издање

Шифра производа: 29984
Планина која ме је волела – друго издање
Број страна / Повез / Писмо:
188 / Броширан / Латиница
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1458-9
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 500,00 дин.Цена са попустом: 400,00 дин.

„Миодраг и Милан Пајевић су син и отац, а ова књига представља избор из њихове електронске преписке вођене и евоциране током двадесет година и исписиване на различитим континентима. Већ и из овог најкраћег могућег синопсиса бива јасно да је реч о књизи која отвара простор за гомилу тога занимљивог. Најпре, занимљива су времена. Преписка почиње једва годину дана након потписивања Дејтонског мировног споразума којим је завршен рат у Босни као најкрвавија деоница ратног распада Југославије и који је имплицирао међусобно признање БиХ, Хрватске и СР Југославије.

[…]

Сав овај историјски и технолошки оквир заправо је само позадина за архетипску причу, причу о односу оца и сина, причу која је један од оних  митских темеља на којима почива цивилизација. Отац и син су природно потекли у различитим генерацијама, имају различита искуства и различите интезитете искуства, отац би пословично требао бити мудрији, син би пословично требао бити храбрији, али те ствари се додирују и преклапају. Књиге преписке, чак и унутар чисто литерарног жанра епистоларног романа су то успешније што су боље ухватиле различитост гласова који учествују у преписци. Та се различитост у овој књизи осећа на први поглед, на први дах.

[…]

Читалац „Планине која ме је волела“ стиче утисак да на неки начин познаје и Милана Пајевића и Миодрага Пајевића, зна у најмању руку о чему би с њима могао да разговара уз кафу, чај или  нешто жестоко. Ово је књига коју ће читаоци да воле, то је нешто што ми каже моје властито читалачко искуство, а тешко да једна књига може да има већу амбицију. Има храбрости у покушају да се приватна преписка подели с непознатим читаоцима, а овакав утисак је, између осталог, и награда за ту храброст.“ – из Поговора

Мухарем Баздуљ

Милан Пајевић


Миодраг Пајевић

Будите први који ће написати рецензију “Планина која ме је волела – друго издање”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.