Успаванка за моју генерацију

Шифра производа: 30442
Успаванка за моју генерацију
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
83 / Броширан / Латиница
Димензије: 14 × 21 cm
ИСБН: 9788651518341
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 590.00 RSDЦена са попустом: 354.00 RSD

Ово је ратна, али и љубавна књига, у којој не само да сам морао за себе да пронађем нови глас, него и нови идентитет. Говорио сам да је написана за седам година, али највећи њен део је заправо написан у последње две године у којима сам изгубио скоро све и у којима сам морао себе суштински поново да створим. Социјална поезија, поезија траума и опсесија, немоћи, поезија губитка и растанка, страха; неприлагођености, али и поезија поновног проналажења, поновног заљубљивања у једну стварност која је увек фасцинантнија и преплави те јаче него икакав мрак.

Космин Перца

 

Превод са румунског: Ђура Миочиновић
Дизајн корица: Соња Бајић
Датум изласка из штампе: септембар 2021.

Космин Перца

Космин Перца (Cosmin Perța, 1982, Марамуреш, Румунија), песник, прозаиста и есејиста. Дипломирао је на Филолошком факултету Универзитета „Бабеш-Бољај“ у Клужу. Наставио је студије књижевности на Универзитету у Букурешту, с мастером из савремене књижевности, и добио титулу доктора с радом на тему европске  фантастичне књижевности.

Објављивао је књиге есеја, романе, приповетке и поезију. Године 2012. добио је награду „Млади прозаиста године“. Делови његовог песничког опуса преведени су на шеснаест језика, а његов најновији роман се тренутно преводи у више земаља. Тренутно ради као доцент за књижевност на Универзитету Хиперион у Букурешту.

Будите први који ће написати рецензију “Успаванка за моју генерацију”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.