Ј као јастреб

Шифра производа: 29779
Ј као јастреб
Број страна / Повез / Писмо:
393 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1312-4
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1.290,00 дин.Цена са попустом: 774,00 дин.

Ови мемоари представљау много више од простог увида у нечији живот – ово је живот свих оних који се могу назвати човеком.

Суочена са губитком оца, Хелен се окреће дивљини утканој у птици којој се диви од малена – јастребу-кокошару; приказујући пут у магичну ширину мисаоног тока језиком који нас одводи у предивне крајеве Велике Британије.

Припитомљавајући дивљег јастреба, Хелен пролази кроз различите животне фазе, лагано се удаљавајући од прошлости, пуштајући је да остане негде иза.

Бриљантно дело вишеструко награђиване списатељице Хелен Мекдоналд, које заиста мења поглед на свет.

Ј као јастреб, дивна и готово дивља књига Хелен Мекдоналд, подсећа нас да изврсно писање о природи може оголити и присне односе дивљег света. Њена књига је толико добра, да су постојали тренуци када ме је болело док је читам. Натераће вас да крварите, али на један исцељујући начин.“ – Њујорк Тајмс 

„У својој новој књизи, вишеструка добитница награда, Хелен Мекдоналд, доноси нам неизбрисив утисак о суровој сржи грабљивице – као и својој сопственој – речима које су толико нестварно лепе да ни не приметимо задивљујући начин на који су осмишљене, попут птичјег перја.“ – Сандеј бук ривју

***

„Јастребица је била ватра која је спржила моју бол. Код ње није било ни жаљења ни туге. Ни прошлости ни садашњости. Живела је само у садашњем тренутку и то је било моје уточиште. Мој бег од смрти био је на њеним пругастим, лепршавим крилима.“

Хелен Мекдоналд

Хелен Мекдоналд рођена је 1970, живи и ради у Енглеској као писац, природњак и истраживач на Одсеку за историју и филозофију науке на Универзитету у Кембриџу.
Радила је као аутор и наратор радио програма, а учествовала је и у Би-Би-Сијевој документарној серији Птице Британије 2010. До сада су објављене три њене књиге. За наслов Ј као јастреб награђена је 2014. године наградом Семјуел Џонсон којом се награђују најбоље књиге из области документарне прозе, а овенчана је и Коста наградом за књижевност као и Наградом за најбољу страну књигу у Француској.

Будите први који ће написати рецензију “Ј као јастреб”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.